Tiradito vegán

A Tiradito egy tradicionális perui étel, amely különböző halas vagy zöldséges változatokban készülhet. A vegán változat a friss zöldségekkel és ínycsiklandó fűszerekkel tökéletesen visszaadja a hagyományos tiradito ízét.
🕒 Előkészítés 15 perc
🍽️ Adag 2 fő
🔥 Kalória 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

1

Az avokádót hámozd meg, vágd fel vékony szeletekre, és tedd egy tálba.

Tipp: Fontos, hogy érett avokádót válassz, hogy a szeletek ne törjenek el.
2

A sárgarépát hámozd meg és vékonyan szeleteld fel, majd add hozzá az avokádóhoz.

Tipp: A sárgarépát is lehet egy kicsit meghámozni, hogy szebb legyen az étel, de nem szükséges.
3

Az uborkát vékony szeletekre vágd fel, és keverd az avokádóhoz és sárgarépához.

Tipp: Használhatsz uborkát héjával vagy anélkül is, ízlés szerint.
4

A lime levét facsard ki, és keverd bele a zöldségekhez, hogy friss ízt adjon.

Tipp: A lime helyett használhatsz citromot is, ha épp nincs lime.
5

A friss koriandert és a chili paprikát finomra vágd fel, és keverd a zöldségekhez.

Tipp: A chili mennyiségét az ízlésed szerint változtathatod, ha szereted a csípőset, több chili is mehet.
6

A fokhagymát zúzd össze, és keverd bele az olívaolajjal, fekete borssal és sóval.

Tipp: A fokhagyma mennyiségét csökkentheted, ha nem szeretnéd, hogy túl erős legyen az íz.
7

Öntsd a fűszeres olívaolajat a zöldségekre, és alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp: Hagyhatod pihenni a salátát pár percig, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
8

Tálalás előtt díszítheted friss korianderrel, és tálald azonnal.

Hozzávalók

  • 2 db Avokádó
  • 1 db Sárgarépa
  • 1 db Uborka
  • 2 ek. Lime lé
  • 2 ek. Koriander
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Friss chili
  • 1 csipet Só
  • 1 ek. Olívaolaj
  • 1 csipet Fekete bors