A bulgurt tedd egy tálba, és öntsd rá a forró vizet. Keverd össze, majd hagyd pihenni 10-15 percig, amíg a bulgur felszívja a vizet és megpuhul.
Ha a bulgur nem puhul meg teljesen, adj hozzá egy kis vizet és hagyd tovább pihenni.
A lilahagymát vágd finomra, a paradicsomot és a csemege uborkát kockázd fel.
A paradicsomot apróra vágva könnyebben eloszlik a kısırben, és nem áztatja el a bulgurt.
A csípős paprikát vágd fel apróra. Ha kevésbé szeretnéd csípősnek, távolítsd el a magját.
A csípős paprika mennyiségét az ízlésed szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a túl erőset, kezdj egy kevesebb mennyiséggel!
A friss petrezselymet vágd apróra, majd add hozzá a bulguroshoz a felkockázott hozzávalókat: paradicsomot, uborkát, csípős paprikát, lilahagymát és a petrezselymet.
A petrezselyem friss, zöld ízt ad a kısırnek, érdemes jól elkeverni, hogy minden falatba jusson belőle.
Öntsd rá az olívaolajat és a citromlevet, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.
A citromlé frissít, és tökéletesen illik a bulgurhoz, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen túl savanyú.
A kész kısırı hagyd egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald friss korianderrel díszítve.
A kısır jól áll neki, ha egy kis ideig pihen, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.