Kısır csípős paprikával tálalva, friss zöldségekkel és petrezselyemmel

Kısır csípős paprikával

A Kısır egy hagyományos török étel, amely a bulgurral készült saláták egyik legismertebb formája. Az eredeti recept változhat, de mindig friss, ínycsiklandó zöldségekkel, fűszerekkel és citromlével tálalják. A csípős paprika változat különösen pikáns és gazdag ízvilágú, tökéletes választás a fűszeres étel kedvelőinek. A Kısır friss és könnyű étel, amit bármikor élvezhetsz egy gyors ebédként vagy vacsoraként. Az étel elkészítése egyszerű, de az ízek összeérlelésével igazi török hangulatot varázsolhatsz az asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Bulgur
300 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 db Lilahagyma
2 db Paradicsom
2 db Csemege uborka
2 ek. Citromlé
2 db Csípős paprika
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt tedd egy tálba, és öntsd rá a forró vizet. Keverd össze, majd hagyd pihenni 10-15 percig, amíg a bulgur felszívja a vizet és megpuhul.

    Ha a bulgur nem puhul meg teljesen, adj hozzá egy kis vizet és hagyd tovább pihenni.

    2

    A lilahagymát vágd finomra, a paradicsomot és a csemege uborkát kockázd fel.

    A paradicsomot apróra vágva könnyebben eloszlik a kısırben, és nem áztatja el a bulgurt.

    3

    A csípős paprikát vágd fel apróra. Ha kevésbé szeretnéd csípősnek, távolítsd el a magját.

    A csípős paprika mennyiségét az ízlésed szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a túl erőset, kezdj egy kevesebb mennyiséggel!

    4

    A friss petrezselymet vágd apróra, majd add hozzá a bulguroshoz a felkockázott hozzávalókat: paradicsomot, uborkát, csípős paprikát, lilahagymát és a petrezselymet.

    A petrezselyem friss, zöld ízt ad a kısırnek, érdemes jól elkeverni, hogy minden falatba jusson belőle.

    5

    Öntsd rá az olívaolajat és a citromlevet, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló jól eloszoljon.

    A citromlé frissít, és tökéletesen illik a bulgurhoz, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen túl savanyú.

    6

    A kész kısırı hagyd egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A kısır jól áll neki, ha egy kis ideig pihen, hogy az ízek jobban összeérjenek.