Tiramisu croissant tálalva

Tiramisu croissant

A tiramisu és a croissant a világ két legnépszerűbb desszertje, amelyek most egyetlen süteményben egyesülnek. A tiramisu egy tradicionális olasz édesség, amely kávés és mascarponés krémjével vált világszerte híressé. A croissant viszont a francia pékségek büszkesége, amelyet rengeteg különböző töltelékkel lehet variálni. Ebben a receptben ezt a két klasszikust kombináljuk, hogy egy kávéval és mascarponéval töltött ropogós croissant készüljön. Kiváló választás egy különleges reggelihez vagy egy elegáns desszerthez. Ha szereted a kávés édességeket, ezt a croissantot biztosan imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
200 g Mascarpone
50 g Porcukor
50 ml Kávé
10 g Kakaópor
1 db Tojássárgája
20 ml Tej
100 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor a croissantok nem lesznek elég rétegzettek. A háromszögek mérete befolyásolja a kész croissantok méretét.

    3

    Egy tálban keverd össze a mascarponét a porcukorral és egy kevés kávéval, hogy krémes állagot kapj.

    A kávét óvatosan adagold, nehogy túl folyékony legyen a krém. Használhatsz instant kávét vagy erős kávéfőzetet.

    4

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés tiramisu krémet, majd tekerd fel őket croissant formára.

    Ne tegyél túl sok krémet, mert sütés közben kifolyhat. A feltekerést a szélesebb végétől kezdd, és haladj a csúcs felé.

    5

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    Hagyj elegendő helyet a croissantok között, mert sütés közben megnőnek.

    6

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgás-tejes keverék helyett használhatsz csak tojássárgáját is a még szebb színért. Vigyázz, hogy ne folyjon a tepsire, mert megéghet.

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj a croissantokra. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg kakaóporral és reszelt étcsokoládéval, és már tálalhatod is.

    A kakaóport és a csokoládét közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzanak el.