Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg.
A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor a croissantok nem lesznek elég rétegzettek. A háromszögek mérete befolyásolja a kész croissantok méretét.
Egy tálban keverd össze a mascarponét a porcukorral és egy kevés kávéval, hogy krémes állagot kapj.
A kávét óvatosan adagold, nehogy túl folyékony legyen a krém. Használhatsz instant kávét vagy erős kávéfőzetet.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés tiramisu krémet, majd tekerd fel őket croissant formára.
Ne tegyél túl sok krémet, mert sütés közben kifolyhat. A feltekerést a szélesebb végétől kezdd, és haladj a csúcs felé.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
Hagyj elegendő helyet a croissantok között, mert sütés közben megnőnek.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgás-tejes keverék helyett használhatsz csak tojássárgáját is a még szebb színért. Vigyázz, hogy ne folyjon a tepsire, mert megéghet.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj a croissantokra. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd őket langyosra hűlni, majd szórd meg kakaóporral és reszelt étcsokoládéval, és már tálalhatod is.
A kakaóport és a csokoládét közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzanak el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.