Tiramisu palacsinta tĂĄlalva

Tiramisu palacsinta

A tiramisu palacsinta az olasz klasszikus desszert Ă©s a palacsinta tökĂ©letes fĂșziĂłja. A tiramisu mĂĄr a 17. szĂĄzad Ăłta az egyik legnĂ©pszerƱbb olasz Ă©dessĂ©g, amely a kĂĄvĂ©, a mascarpone Ă©s a kakaĂł tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄra Ă©pĂŒl. Ebben a receptben a palacsinta tĂ©sztĂĄjĂĄba kakaĂł kerĂŒl, mĂ­g a töltelĂ©k mascarponĂ©s Ă©s eszpresszĂłval Ă­zesĂ­tett, Ă­gy minden falat az autentikus tiramisu Ă©lmĂ©nyĂ©t idĂ©zi. TĂĄlald frissen, egy kevĂ©s kakaĂłporral meghintve, hogy a klasszikus desszert Ă­zvilĂĄgĂĄt teljes mĂ©rtĂ©kben Ă©lvezhesd!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 20 g Cukor
⭕ 20 g Vaj
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 15 g Kakaópor
⭕ 50 ml Espresso kĂĄvĂ©
⭕ 250 g Mascarpone
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 30 g Porcukor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 10 ml Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverƑtĂĄlba szitĂĄld össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a sĂłt, a cukrot Ă©s a kakaĂłport, hogy csomĂłmentes, könnyƱ tĂ©sztĂĄt kapj.

    A szitĂĄlĂĄs segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłkat Ă©s levegƑsebbĂ© teszi a tĂ©sztĂĄt.

    2

    Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, add hozzå a tejet, a szódavizet és a vanília kivonatot, majd keverd simåra.

    A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintåt.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hƱlni, és keverd bele a tojåsos keverékbe.

    A vaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert megfƑheti a tojĂĄsokat.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄrazhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverƑvel, hogy csomĂłmentes, sima tĂ©sztĂĄt kapj.

    A fokozatos adagolĂĄs Ă©s a folyamatos keverĂ©s segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt.

    5

    Egy serpenyƑt kenj ki vĂ©konyan olajjal, majd közepes lĂĄngon melegĂ­tsd fel.

    HasznĂĄlj tapadĂĄsmentes serpenyƑt a könnyebb sĂŒtĂ©s Ă©rdekĂ©ben.

    6

    Önts egy kisebb merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s körkörös mozdulatokkal terĂ­tsd el. SĂŒsd 1-2 percig, amĂ­g a szĂ©lei megszilĂĄrdulnak Ă©s a tetejĂ©n buborĂ©kok jelennek meg.

    Ne önts tĂșl sok tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, mert vastag lesz a palacsinta Ă©s nehezebben sĂŒl ĂĄt.

    7

    Egy spatulĂĄval Ăłvatosan fordĂ­tsd meg a palacsintĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul.

    Akkor fordítsd meg a palacsintåt, amikor a tetején mår nem folyik a tészta.

    8

    IsmĂ©teld meg a folyamatot, amĂ­g az összes tĂ©szta elfogy. Ha szĂŒksĂ©ges, idƑnkĂ©nt kend ki Ășjra a serpenyƑt egy kis olajjal.

    A kĂ©sz palacsintĂĄkat egymĂĄsra is rakhatod egy tĂĄnyĂ©ron, de takard le Ƒket, hogy ne szĂĄradjanak ki.

    9

    Egy tĂĄlban keverd össze a mascarponĂ©t, a tejszĂ­nt, a porcukrot Ă©s a vanĂ­lia kivonatot, majd habverƑvel verd simĂĄra.

    A mascarpone Ă©s a tejszĂ­n legyen hideg, hogy könnyebben felverhetƑ legyen. Ne verd tĂșl a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat.

    10

    Kend meg a palacsintåkat az elkészített mascarponés krémmel, majd locsold meg egy kevés kihƱlt eszpresszó kåvéval.

    A kĂĄvĂ© ne legyen tĂșl forrĂł, mert elolvasztja a krĂ©met. HasznĂĄlj erƑs eszpresszĂłt a jellegzetes tiramisu Ă­zĂ©rt.

    11

    Tekerd fel vagy hajtsd össze a palacsintĂĄkat, Ă©s szĂłrd meg a tetejĂŒket kakaĂłporral.

    A kakaóport szitålva szórd a palacsintåkra, hogy egyenletes legyen a réteg.

    12

    Tålald azonnal, opcionålisan friss tejszínhabbal vagy csokolådéforgåccsal díszítve.

    A friss tejszínhab jól kiegészíti a tiramisu ízét. Ha nincs otthon csokolådéforgåcs, reszelhetsz egy kevés étcsokolådét is a tetejére.