Egy nagy keverĆtĂĄlba szitĂĄld össze a lisztet, a sĂŒtĆport, a sĂłt, a cukrot Ă©s a kakaĂłport, hogy csomĂłmentes, könnyƱ tĂ©sztĂĄt kapj.
A szitĂĄlĂĄs segĂt elkerĂŒlni a csomĂłkat Ă©s levegĆsebbĂ© teszi a tĂ©sztĂĄt.
Egy mĂĄsik tĂĄlban verd fel a tojĂĄsokat, add hozzĂĄ a tejet, a szĂłdavizet Ă©s a vanĂlia kivonatot, majd keverd simĂĄra.
A szĂłdavĂz könnyebbĂ© teszi a palacsintĂĄt.
Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hƱlni, és keverd bele a tojåsos keverékbe.
A vaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert megfĆheti a tojĂĄsokat.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄrazhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverĆvel, hogy csomĂłmentes, sima tĂ©sztĂĄt kapj.
A fokozatos adagolĂĄs Ă©s a folyamatos keverĂ©s segĂt elkerĂŒlni a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt.
Egy serpenyĆt kenj ki vĂ©konyan olajjal, majd közepes lĂĄngon melegĂtsd fel.
HasznĂĄlj tapadĂĄsmentes serpenyĆt a könnyebb sĂŒtĂ©s Ă©rdekĂ©ben.
Ănts egy kisebb merĆkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyĆbe, Ă©s körkörös mozdulatokkal terĂtsd el. SĂŒsd 1-2 percig, amĂg a szĂ©lei megszilĂĄrdulnak Ă©s a tetejĂ©n buborĂ©kok jelennek meg.
Ne önts tĂșl sok tĂ©sztĂĄt a serpenyĆbe, mert vastag lesz a palacsinta Ă©s nehezebben sĂŒl ĂĄt.
Egy spatulĂĄval Ăłvatosan fordĂtsd meg a palacsintĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1 percig, amĂg aranybarnĂĄra pirul.
Akkor fordĂtsd meg a palacsintĂĄt, amikor a tetejĂ©n mĂĄr nem folyik a tĂ©szta.
IsmĂ©teld meg a folyamatot, amĂg az összes tĂ©szta elfogy. Ha szĂŒksĂ©ges, idĆnkĂ©nt kend ki Ășjra a serpenyĆt egy kis olajjal.
A kĂ©sz palacsintĂĄkat egymĂĄsra is rakhatod egy tĂĄnyĂ©ron, de takard le Ćket, hogy ne szĂĄradjanak ki.
Egy tĂĄlban keverd össze a mascarponĂ©t, a tejszĂnt, a porcukrot Ă©s a vanĂlia kivonatot, majd habverĆvel verd simĂĄra.
A mascarpone Ă©s a tejszĂn legyen hideg, hogy könnyebben felverhetĆ legyen. Ne verd tĂșl a krĂ©met, mert kicsapĂłdhat.
Kend meg a palacsintĂĄkat az elkĂ©szĂtett mascarponĂ©s krĂ©mmel, majd locsold meg egy kevĂ©s kihƱlt eszpresszĂł kĂĄvĂ©val.
A kĂĄvĂ© ne legyen tĂșl forrĂł, mert elolvasztja a krĂ©met. HasznĂĄlj erĆs eszpresszĂłt a jellegzetes tiramisu ĂzĂ©rt.
Tekerd fel vagy hajtsd össze a palacsintĂĄkat, Ă©s szĂłrd meg a tetejĂŒket kakaĂłporral.
A kakaóport szitålva szórd a palacsintåkra, hogy egyenletes legyen a réteg.
TĂĄlald azonnal, opcionĂĄlisan friss tejszĂnhabbal vagy csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal dĂszĂtve.
A friss tejszĂnhab jĂłl kiegĂ©szĂti a tiramisu ĂzĂ©t. Ha nincs otthon csokolĂĄdĂ©forgĂĄcs, reszelhetsz egy kevĂ©s Ă©tcsokolĂĄdĂ©t is a tetejĂ©re.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.