Tirokafteri feta sajttal és ricottával, gazdag feta sajtkrém tálalva pita kenyérrel és zöldségekkel

Tirokafteri feta sajttal és ricottával

A tirokafteri a görög konyha egyik legismertebb ételének számít, amely friss feta sajtból, chili paprikából és fokhagymából készült. A ricotta hozzáadásával egy még krémesebb és lágyabb állagot kap, ami egy igazán különleges ízélményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Feta sajt
150 g Ricotta sajt
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 db Piros chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot és a ricottát törd össze egy villával vagy aprítsd fel apró darabokra.

    A sajtok frissessége kulcsfontosságú, válaszd a jó minőségű feta és ricotta sajtokat.

    2

    A piros chili paprikát vágd apróra. Ha nem szeretnéd túl csípősre, távolítsd el a magját.

    A chili mennyiségét igény szerint változtathatod, ha nem szereted túl erősen, kezd kevesebbel.

    3

    A fokhagymát apróra vágd vagy reszeld le.

    Ha jobban szereted, finomabb ízű lesz, ha a fokhagymát is reszelt formában adod hozzá.

    4

    Egy keverőtálban kombináld a feta sajtot, a ricottát, a chili paprikát, a fokhagymát, olívaolajat, citromlevet, sót és borsot.

    A ricotta lágy textúrát ad a tirokafterinek, míg a feta sajt erős ízt biztosít.

    5

    Keverd jól össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Ha sűrűnek találod, egy kevés extra olívaolajjal könnyítheted a textúrát.

    6

    Tálald friss pita kenyérrel vagy zöldségekkel, például uborkával és paradicsommal.

    A tirokafteri nagyszerűen passzol grillezett zöldségekkel is.