A fetát törjük össze egy tálban, hogy krémesebb állagú legyen.
A feta legyen jól lecsöpögtetve, hogy ne legyen túl vizes a keverék.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a fetához. A joghurtot, az olívaolajat, a citromlevet, a chili paprikát, a sót és a borsot is keverd bele.
A chili paprika mennyiségét a saját ízlésed szerint állíthatod, hogy erősebb vagy enyhébb legyen.
A friss petrezselymet vágd apróra, és keverd bele a többi hozzávalóhoz.
A petrezselyem frissessége és aromája kiemeli a feta ízét, és szép színt ad a mártásnak.
Keverd jól össze, hogy sima, krémes állagot kapj.
Ha túl sűrűnek találod, egy kis extra joghurtot is hozzáadhatsz, hogy könnyebben kenhető legyen.
A gluténmentes pitát melegítsd meg egy serpenyőben, vagy süsd meg a sütőben, majd szeleteld fel kisebb darabokra.
A pita kicsit ropogósra sütve sokkal ínycsiklandóbb lesz, és jobban illik a krémes tirokafterihez.
Tálald a tirokafterit a pita darabokkal, és díszítsd extra petrezselyemmel.
A tirokafteri remek előétel vagy könnyed étkezés, friss zöldségekkel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.