Tirokafteri olívaolajjal, friss petrezselyemmel tálalva

Tirokafteri olívaolajjal

A Tirokafteri egy hagyományos görög étel, amelyet fűszeres feta sajtból készítenek. Az étel alapját az olívaolaj és a fokhagyma alkotja, amelyeket összekevernek a sajtkrémmel, és egy csipetnyi chili adja meg a fűszerességet. A Tirokafteri egy könnyű, ízletes és frissítő étel, amely tökéletes választás előételként vagy egy egyszerű vacsoraként. Az étel görög eredete és egyszerűsége tökéletesen illeszkedik a mediterrán konyha hagyományaihoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
1 db Szárított chili
1 ek. Friss citromlé
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fetát egy tálba morzsoljuk, és egy villával pürésítjük.

    Ha simább állagot szeretnél, használhatsz botmixeret, hogy a sajt még krémesebb legyen.

    2

    A fokhagymát finomra vágjuk, majd hozzáadjuk a fetához.

    A fokhagymát érdemes alaposan megpucolni, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.

    3

    A szárított chilit morzsoljuk össze, és adjuk hozzá a sajtkeverékhez.

    Ha nem szeretnéd túl csípősre, csak egy kis darabot használj a chiliből.

    4

    Öntsd hozzá az olívaolajat és a friss citromlét, majd keverd jól össze.

    Az olívaolaj frissességet és gazdag ízt ad, míg a citromlé frissíti és könnyíti a keveréket.

    5

    Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss ízt ad a keveréknek, de más fűszernövényeket is kipróbálhatsz, például oregano-t.

    6

    Alaposan keverd össze, és hagyd egy kicsit állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A Tirokafteri hidegen a legfinomabb, így érdemes legalább egy fél órát pihentetni.