A fetát egy tálba morzsoljuk, és egy villával pürésítjük.
Ha simább állagot szeretnél, használhatsz botmixeret, hogy a sajt még krémesebb legyen.
A fokhagymát finomra vágjuk, majd hozzáadjuk a fetához.
A fokhagymát érdemes alaposan megpucolni, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
A szárított chilit morzsoljuk össze, és adjuk hozzá a sajtkeverékhez.
Ha nem szeretnéd túl csípősre, csak egy kis darabot használj a chiliből.
Öntsd hozzá az olívaolajat és a friss citromlét, majd keverd jól össze.
Az olívaolaj frissességet és gazdag ízt ad, míg a citromlé frissíti és könnyíti a keveréket.
Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem friss ízt ad a keveréknek, de más fűszernövényeket is kipróbálhatsz, például oregano-t.
Alaposan keverd össze, és hagyd egy kicsit állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A Tirokafteri hidegen a legfinomabb, így érdemes legalább egy fél órát pihentetni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.