Tirokafteri feta sajttal, vörösbor ecettel, olivabogyóval tálalva

Tirokafteri vörösbor ecettel

A Tirokafteri egy hagyományos görög étel, amely főként feta sajtból, olivabogyóból és erős fűszerekből készül. Az ételt gyakran előételként tálalják, és az egyes ízek gazdag kombinációja rendkívül népszerű a mediterrán konyhában. A vörösbor ecet hozzáadása adja meg a szükséges fűszerességet és a frissességet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
100 ml Vörösbor
50 ml Vörösbor ecet
50 g Olivabogyó
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregano
1 tk. Bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot vágd kisebb kockákra, majd helyezd egy tálba.

    A feta sajtot először enyhén nyomkodd meg, hogy ne törjön darabokra, de könnyen kockázható legyen.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, a citromot facsard ki.

    A friss fokhagyma mindig intenzívebb ízt ad. Ha szereted a fokhagyma ízét, egy kicsit többet is használhatsz.

    3

    A vörösbort, vörösbor ecetet, olívaolajat, citrom levét, a szárított oreganót, a borsot és a sót egy tálban keverd össze.

    Ez a szósz erős ízű, így jól kiegészíti a feta sajt enyhén sós ízét.

    4

    Az olivabogyót szeleteld fel és add hozzá a tálhoz.

    Ha szereted a kevésbé sózott olivabogyót, válaszd a natúr verziót, hogy a szósz ne legyen túl sós.

    5

    A szószt öntsd rá a feta sajtra, és jól keverd össze.

    Miután összekeverted, pihentesd a keveréket 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    6

    Tálald friss kenyérrel vagy pitával.

    Friss ropogós pita tökéletes kísérője a Tirokafterinek. A kenyér is jól illik hozzá, ha azt választod.