A feta sajtot vágd kisebb kockákra, majd helyezd egy tálba.
A feta sajtot először enyhén nyomkodd meg, hogy ne törjön darabokra, de könnyen kockázható legyen.
A fokhagymát vágd apróra, a citromot facsard ki.
A friss fokhagyma mindig intenzívebb ízt ad. Ha szereted a fokhagyma ízét, egy kicsit többet is használhatsz.
A vörösbort, vörösbor ecetet, olívaolajat, citrom levét, a szárított oreganót, a borsot és a sót egy tálban keverd össze.
Ez a szósz erős ízű, így jól kiegészíti a feta sajt enyhén sós ízét.
Az olivabogyót szeleteld fel és add hozzá a tálhoz.
Ha szereted a kevésbé sózott olivabogyót, válaszd a natúr verziót, hogy a szósz ne legyen túl sós.
A szószt öntsd rá a feta sajtra, és jól keverd össze.
Miután összekeverted, pihentesd a keveréket 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálald friss kenyérrel vagy pitával.
Friss ropogós pita tökéletes kísérője a Tirokafterinek. A kenyér is jól illik hozzá, ha azt választod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.