Toblerone Ice Cream Bar házi készítésű jégkrém

Toblerone Ice Cream Bar

A Toblerone Ice Cream Bar a híres svájci Toblerone csokoládé és a mandula tökéletes kombinációját ötvözi egy fagyasztott finomságban. A Toblerone csokoládé 1908 óta világhírű a háromszög alakú formája és mézes-mandulás ízvilága miatt. Ez a jégkrém az ikonikus csokoládét ötvözi egy selymesen krémes fagylalttal, amelyet roppanós csokoládébevonat tesz még ellenállhatatlanabbá. Képzeld el, ahogy az első harapásnál a csokoládé roppan, majd a lágy, mandulás fagylalt elolvad a szádban – egy tökéletes nyári desszert!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
410 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Toblerone csokoládé
250 ml Tejszín
100 g Sűrített tej
1 tk. Vanília kivonat
150 g Étcsokoládé
10 ml Napraforgóolaj
30 g Manduladarabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A Toblerone csokoládét aprítsd fel kisebb darabokra, hogy könnyen belekeverhető legyen a fagylaltba.

    Ne aprítsd túl kicsire a Toblerone-t, hogy a fagylaltban érezhetőek legyenek a csokoládédarabok. A méhsejt darabok különösen finomak, ha nagyobbak maradnak.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a tejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot, amíg homogén állagú lesz.

    A tejszínt érdemes előzőleg behűteni, így könnyebben felverhető és a fagylaltalap is krémesebb lesz. Ne verd túl a tejszínt, csak addig, amíg lágy csúcsokat nem képez.

    3

    Szórd bele az összetört Toblerone csokoládé 80%-át, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a fagylaltalapban.

    A Toblerone-t óvatosan forgasd bele, hogy a tejszín ne törjön össze. A maradék csokoládét a tetejére szórva még mutatósabb lesz a fagylalt.

    4

    Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és helyezd be a pálcikákat. Fagyaszd legalább 4-5 órán keresztül.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz kisebb poharakat vagy akár egy nagyobb, zárható edényt is. Ebben az esetben a fagylaltot tálalás előtt kanalazd ki.

    5

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd hozzá az olajat, hogy folyékonyabb állagú legyen.

    Vízgőz fölött olvasztva a csokoládé kevésbé ég le. Ha mikrohullámú sütőben olvasztod, rövid időközönként keverd meg, hogy egyenletesen olvadjon.

    6

    A megfagyott jégkrémeket mártsd bele az olvasztott csokoládéba, majd szórd meg a maradék Toblerone csokoládédarabokkal és a mandulával, hogy extra ropogós legyen.

    A jégkrémet gyorsan mártsd bele a csokoládéba, hogy ne olvadjon meg. A csokoládé gyorsan megdermed a hideg fagylalton, így gyorsan kell dolgozni a szórással.

    7

    Helyezd a csokoládéval bevont jégkrémeket sütőpapírra, és tedd vissza a fagyasztóba még 30 percre, hogy a csokoládé teljesen megszilárduljon.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a jégkrémek ráragadjanak a fagyasztó aljára.

    8

    Tálalás előtt hagyd a jégkrémet szobahőmérsékleten 2-3 percig állni, hogy könnyebben harapható legyen.

    Ha túl sokáig hagyod állni, a csokoládé megolvadhat. Érdemes közvetlenül a tálalás előtt kivenni a fagyasztóból.