Tofu Bulgogi tálalva, tofut lime-mal és póréhagymával

Tofu Bulgogi

A tofu bulgogi egy ínycsiklandó és könnyen elkészíthető étel, amely a koreai bulgogi étel vegetáriánus változata. Az ínycsiklandó tofu tökéletesen passzol a szójaszósz, fokhagyma és a friss lime ízéhez. A tofu bulgogi nemcsak vegánoknak, hanem mindenki számára egy friss és ízletes étkezést kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
4 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Bors
1 szál Póréhagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kis kockákra. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.

    A tofu jobb textúrájú lesz, ha előzőleg lecsepegteted, hogy ne legyen túl vizes.

    2

    Tedd bele a tofut a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a tofut.

    Ha hosszabb ideig hagyod marinálódni, az ízek még intenzívebben átjárják a tofut.

    3

    A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A lime frissítő íze remekül kiegészíti a tofut és a póréhagymát.

    4

    Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a tofut, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.

    A tofu akkor lesz igazán ropogós, ha először közepes hőmérsékleten pirítod, majd magasabb hőfokon karamellizálod.

    5

    Miután a tofu megsült, tálald a bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a tofu bulgogi még ínycsiklandóbbá válik.