Tofu falatok pirított mogyoróval tálalva

Tofu falatok pirított mogyoróval

A tofu falatok pirított mogyoróval az ázsiai konyha egyik inspiráló fogása, amely a tofu semleges ízét kombinálja a szójaszósz, a lime és a pirított mogyoró gazdag aromáival. Ez az étel tökéletes választás mindenkinek, aki valami tápláló, mégis gyorsan elkészíthető fogást keres. A tofu aranybarnára sütve ropogós textúrát kap, amit a mogyoró roppanóssága és a lime savanykás frissessége egészít ki. Ideális egy könnyű vacsorához vagy akár egy baráti összejövetel alkalmára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz (vagy agavé szirup vegán változatban)
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér (reszelt)
50 g Pirított mogyoró
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Chilipehely
1 cs. Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a tofut kisebb falatokra, és helyezd egy keverőtálba.

    A tofu állagának javítása érdekében nyomkodd ki a felesleges vizet egy konyharuhával, mielőtt felvágnád.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a mézet (vagy agavé szirupot), a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a chili pelyhet. Öntsd rá a tofu falatokra, és hagyd pácolódni legalább 20 percig.

    A hosszabb pácolási idő (akár több óra is) intenzívebb ízeket eredményez.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a tofut minden oldalán, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen pirulni. Inkább süsd több részletben.

    4

    Add hozzá a pác maradékát a serpenyőbe, és pirítsd további 2-3 percig, hogy a tofu magába szívja az ízeket.

    Vigyázz, hogy a pác ne égjen le a serpenyőben. Ha túl gyorsan sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet.

    5

    Szórd meg a tofut pirított mogyoróval és friss korianderrel. Locsold meg friss lime levével tálalás előtt.

    A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg.

    6

    Az ételt párolt rizzsel vagy friss salátával kínáld, hogy a tofu és a mogyoró gazdag ízei érvényesüljenek.

    A tofu falatokat kínálhatod előételként is, fogpiszkálóra tűzve.