Vágd a tofut kisebb falatokra, és helyezd egy keverőtálba.
A tofu állagának javítása érdekében nyomkodd ki a felesleges vizet egy konyharuhával, mielőtt felvágnád.
Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a mézet (vagy agavé szirupot), a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a chili pelyhet. Öntsd rá a tofu falatokra, és hagyd pácolódni legalább 20 percig.
A hosszabb pácolási idő (akár több óra is) intenzívebb ízeket eredményez.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a tofut minden oldalán, amíg aranybarna nem lesz.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen pirulni. Inkább süsd több részletben.
Add hozzá a pác maradékát a serpenyőbe, és pirítsd további 2-3 percig, hogy a tofu magába szívja az ízeket.
Vigyázz, hogy a pác ne égjen le a serpenyőben. Ha túl gyorsan sűrűsödik, adj hozzá egy kevés vizet.
Szórd meg a tofut pirított mogyoróval és friss korianderrel. Locsold meg friss lime levével tálalás előtt.
A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg.
Az ételt párolt rizzsel vagy friss salátával kínáld, hogy a tofu és a mogyoró gazdag ízei érvényesüljenek.
A tofu falatokat kínálhatod előételként is, fogpiszkálóra tűzve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.