Tojáslikőrös ravioli tálalva

Tojáslikőrös ravioli

A tojáslikőrös ravioli egy igazi ünnepi különlegesség, amely az olasz ravioli tésztáját és a krémes tojáslikőr édes ízét kombinálja. Az Amaretto likőr vagy a házi készítésű tojáslikőr tökéletesen harmonizál a mascarponéval, míg a fehér csokoládés öntet még inkább kiemeli az étel gazdag, krémes textúráját. Ez a desszert tökéletes választás lehet karácsonyra, húsvétra vagy egy különleges vacsora lezárásaként. Egy pohár desszertborral vagy egy frissen főzött eszpresszóval tálalva garantáltan felejthetetlen élményt nyújt.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
610 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
100 g Mascarpone
30 ml Tojáslikőr
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
50 g Fehér csokoládé (reszelt)
100 ml Tejszín
30 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A lisztet szitálva levegősebbé teszed, ami segíti a tészta rugalmasságát. A víz mennyisége a liszt minőségétől függ, ezért óvatosan adagold.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A gyúrás során a tészta gluténszerkezete kialakul, ami rugalmasságot biztosít. A pihentetés alatt a tészta ellazul, így könnyebb lesz nyújtani.

    3

    A töltelékhez keverd össze a mascarponét, a porcukrot, a vanília kivonatot és a tojáslikőrt, hogy krémes állagot kapj.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen elkeveredjen a többi hozzávalóval. A töltelék ízét ízlés szerint állítsd be.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a ravioli finom legyen. A töltelék adagjai legyenek egyformák.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket nedvesítsd be egy kevés vízzel, hogy jobban összetapadjanak. A derelyevágóval szép, egyenletes raviolikat készíthetsz.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    A vizet forrald fel, mielőtt a raviolikat beleteszed. A raviolik akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vajat ne hevítsd túl, hogy ne égjen meg. A raviolikat óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.

    8

    Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt fehér csokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd. A fehér csokoládét apránként add hozzá, hogy könnyen elolvadjon.

    9

    Tálaláskor locsold meg a fehér csokoládés öntettel, és szórd meg egy kevés porcukorral. Melegen fogyaszd!

    A tálalásnál használhatsz friss gyümölcsöket is, például málnát vagy epret.