Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A lisztet szitálva levegősebbé teszed, ami segíti a tészta rugalmasságát. A víz mennyisége a liszt minőségétől függ, ezért óvatosan adagold.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A gyúrás során a tészta gluténszerkezete kialakul, ami rugalmasságot biztosít. A pihentetés alatt a tészta ellazul, így könnyebb lesz nyújtani.
A töltelékhez keverd össze a mascarponét, a porcukrot, a vanília kivonatot és a tojáslikőrt, hogy krémes állagot kapj.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen elkeveredjen a többi hozzávalóval. A töltelék ízét ízlés szerint állítsd be.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, hogy a ravioli finom legyen. A töltelék adagjai legyenek egyformák.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket nedvesítsd be egy kevés vízzel, hogy jobban összetapadjanak. A derelyevágóval szép, egyenletes raviolikat készíthetsz.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A vizet forrald fel, mielőtt a raviolikat beleteszed. A raviolik akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vajat ne hevítsd túl, hogy ne égjen meg. A raviolikat óvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.
Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt fehér csokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd. A fehér csokoládét apránként add hozzá, hogy könnyen elolvadjon.
Tálaláskor locsold meg a fehér csokoládés öntettel, és szórd meg egy kevés porcukorral. Melegen fogyaszd!
A tálalásnál használhatsz friss gyümölcsöket is, például málnát vagy epret.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.