Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd kicsit hűlni.
A vajat ne forrósítsd túl, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
A tojásokat verd fel habosra, így a gofri könnyebb lesz.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, és keverd össze óvatosan, hogy ne legyen túl csomós.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel. A csomók eltűnéséhez hagyd pihenni a tésztát 5-10 percig.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd kend meg egy kis vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri ne ragadjon le és szép aranybarna legyen.
Öntsd a tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét és állagát.
Vedd ki a kész gofrit, és hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.
A rácson hagyva a gofri nem ázik el a saját gőzétől, így ropogós marad.
Tálald frissen, ízlés szerint mézzel, gyümölcsökkel vagy sziruppal.
A gofri akkor a legfinomabb, ha még meleg. Kínálhatod porcukorral, tejszínhabbal vagy akár fagylalttal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.