Tojásos gofri frissen sütve

Tojásos Gofri

A gofri az egyik legnépszerűbb reggeli étel világszerte. Az eredete egészen a középkorig nyúlik vissza, amikor az európai pékek először készítettek ropogós méhsejt mintázatú süteményeket. Később Belgiumban és Franciaországban vált híressé, majd Amerikában is meghódította a reggeliző asztalokat. A tojásos gofri egy gazdagabb, puhább változata a klasszikus receptnek, amely tökéletesen passzol gyümölcsökhöz, mézhez vagy akár egy kis fahéjas cukorhoz. Próbáld ki ezt az egyszerű és finom receptet, hogy egy igazi reggeli kedvencet készíts el otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
3 db Tojás
50 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 csipet
20 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd kicsit hűlni.

    A vajat ne forrósítsd túl, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

    A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

    A tojásokat verd fel habosra, így a gofri könnyebb lesz.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, és keverd össze óvatosan, hogy ne legyen túl csomós.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel. A csomók eltűnéséhez hagyd pihenni a tésztát 5-10 percig.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd kend meg egy kis vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri ne ragadjon le és szép aranybarna legyen.

    6

    Öntsd a tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét és állagát.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, és hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.

    A rácson hagyva a gofri nem ázik el a saját gőzétől, így ropogós marad.

    8

    Tálald frissen, ízlés szerint mézzel, gyümölcsökkel vagy sziruppal.

    A gofri akkor a legfinomabb, ha még meleg. Kínálhatod porcukorral, tejszínhabbal vagy akár fagylalttal is.