Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd üsd bele a tojásokat. Kevergetve süsd 3-4 percig, amíg lágy rántotta állagot kap.
A lágy rántotta titka a folyamatos keverés és a nem túl magas hőfok. Így elkerülheted, hogy a tojás kiszáradjon.
Ízesítsd a rántottát sóval, borssal és őrölt pirospaprikával, majd morzsold bele a feta sajtot és keverd össze.
A feta sajt sós íze miatt óvatosan adagold a sót. Kóstold meg a rántottát, mielőtt megsóznád.
Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.
A vékonyra szeletelt zöldségek könnyebben elférnek a pitában, és könnyebb őket harapni.
Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
Ha serpenyőben melegíted, gyakran forgasd, hogy ne égjen meg. Sütőben alacsony hőfokon (kb. 150°C) melegítsd pár percig.
A meleg piták belsejébe helyezd a tojásos-fetás keveréket, majd rendezd el rajta a friss zöldségeket.
Ne töltsd túl a pitát, mert nehéz lesz összehajtani és enni.
Locsold meg a görög joghurttal, és opcionálisan szórd meg extra friss petrezselyemmel.
A görög joghurt helyett használhatsz tejfölt is, ha jobban szereted.
Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.
Azonnal tálalva a pita még ropogós, és a rántotta is meleg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.