A tok dal-t alaposan öblítsd le hideg víz alatt. Egy nagy lábasban, közepes lángon, főzd meg a tok dalt sós vízben körülbelül 30-40 percig, amíg a szemek megpuhulnak.
Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, használhatsz nyomástartó edényt, így a főzési idő rövidül.
Miközben a tok dal fő, a fokhagymát hámozd meg és vágd fel apró szeletekre. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és közepes lángon pirítsd meg a fokhagymát, amíg aranybarna és illatos nem lesz.
Figyelj arra, hogy a fokhagymát ne égesd meg, mert keserűvé válik. Ha túl gyorsan pirulna, csökkentsd a hőmérsékletet.
Amikor a fokhagyma megpirult, vedd le a serpenyőt a tűzről, és tedd félre.
Ha extra ízt szeretnél, a fokhagymát egy kis csipetnyi pirospaprikával is megszórhatod.
Miután a tok dal megfőtt, szűrd le, és tedd egy nagy tálba. Öntsd rá a sült fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint.
Ne hagyd, hogy a tok dal túl sokáig álljon a vízben, mert így elveszítheti állagát.
Jól keverd össze, és tálald friss petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így még ízletesebbé válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.