Tok dal sült fokhagymával, friss petrezselyemmel díszítve

Tok dal sült fokhagymával

A Tok Dal sült fokhagymával egy hagyományos étel, amelyet sokan a vegetáriánus konyhák alapjaként készítenek. A tok dal, vagy más néven sárga lencse, egy rendkívül tápláló és könnyen elkészíthető alapanyag. A fokhagyma édeskés és enyhén pörkölt íze remekül kiegészíti a tok dal semleges ízét. Ez az étel ideális választás a hét bármely napján, amikor gyors, de tápláló ételt szeretnél készíteni. A friss petrezselyem díszítés és a fokhagyma teszi igazán különlegessé ezt az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tok dal (puls)
6 szegfű Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tok dal-t alaposan öblítsd le hideg víz alatt. Egy nagy lábasban, közepes lángon, főzd meg a tok dalt sós vízben körülbelül 30-40 percig, amíg a szemek megpuhulnak.

    Ha gyorsítani szeretnéd a főzést, használhatsz nyomástartó edényt, így a főzési idő rövidül.

    2

    Miközben a tok dal fő, a fokhagymát hámozd meg és vágd fel apró szeletekre. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és közepes lángon pirítsd meg a fokhagymát, amíg aranybarna és illatos nem lesz.

    Figyelj arra, hogy a fokhagymát ne égesd meg, mert keserűvé válik. Ha túl gyorsan pirulna, csökkentsd a hőmérsékletet.

    3

    Amikor a fokhagyma megpirult, vedd le a serpenyőt a tűzről, és tedd félre.

    Ha extra ízt szeretnél, a fokhagymát egy kis csipetnyi pirospaprikával is megszórhatod.

    4

    Miután a tok dal megfőtt, szűrd le, és tedd egy nagy tálba. Öntsd rá a sült fokhagymát, sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ne hagyd, hogy a tok dal túl sokáig álljon a vízben, mert így elveszítheti állagát.

    5

    Jól keverd össze, és tálald friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így még ízletesebbé válik.