Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A lapzselatin helyett használhatsz porzselatint is, de akkor a használati utasítás szerint járt el.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot és a tökfűszer keveréket.
A tökfűszer keverék mennyiségét ízlés szerint állítsd. Ha nincs kész keveréked, használd fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szerecsendiót.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatin feloldódása után ne forrald tovább a keveréket, mert elveszítheti a zselésítő képességét.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A poharakat fedd le folpackkal, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.
Melegítsd fel a sütőtökpürét enyhén, hogy selymesebb textúrát kapjon, majd hűtsd le.
A sütőtökpürét házilag is elkészítheted. Süss meg egy sütőtököt, majd pürésítsd.
Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a sütőtökpürét a tetejére, és egyenletesen oszd el.
Készíthetsz egy vékony karamellréteget is a sütőtökpüré helyett.
Tálalás előtt díszítsd egy kevés tökfűszer keverékkel és egy vékony tökszelettel vagy tejszínhabbal.
Pekándióval vagy dióval is megszórhatod a tetejét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.