A tököt hámozd meg, és vágd kis kockákra. Egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten kezd el pirítani, amíg enyhén megpuhul.
A hokkaido tök nagyon édes és krémes, de bármilyen édes tök megfelel, amely könnyen pürésíthető.
A rizst öblítsd le, majd add hozzá a tejhez. Főzd alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs megpuhul és a tej el nem kezd besűrűsödni.
A tej ízét gazdagíthatod, ha nemcsak sima tehéntejet, hanem kókusztejet is adsz hozzá.
A pürésített tököt add hozzá a főző rizshez, és keverd jól össze. Főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tök fokozza a kheer selymességét, így egy igazán krémes állagot kapsz!
Ezután adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és szegfűszeget, majd hagyd még 5 percig főzni, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Ha szeretnéd, egy kevés kardamomot is hozzáadhatsz, hogy különleges ízt kapjon.
A kész tökös kheer-t tálald, és szórd meg pirított tökmaggal a tetején, hogy ropogós textúrát adjon a desszertnek.
A pirított tökmag friss, gazdag ízt ad, és remekül kiegészíti a tök édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.