Tölgyfahordóban érlelt cider pohárban tálalva

Tölgyfahordóban érlelt cider

A tölgyfahordóban érlelt cider egy igazán elegáns és különleges ital, amely a tölgyfahordós érlelés gazdag aromáját ötvözi az almás cider frissességével. Az ital egyszerre melegítő és luxus hatású, tökéletes választás ünnepi összejövetelekhez vagy egy csendes, különleges estéhez. A narancshéj és a szerecsendió finom fűszerességet ad, míg a tejszínhab díszítés elegáns megjelenést kölcsönöz az italnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
30 g Barna cukor
1 tk. Vanília kivonat
1 db Fahéj rúd
1 csipet Szerecsendió
1 tk. Narancshéj
2 csepp Tölgyfahordós aroma kivonat
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Ügyelj arra, hogy a cider ne forrjon fel, mert akkor az alkohol elpárologhat.

    2

    Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat, a narancshéjat és egy csipet szerecsendiót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.

    A narancshéjat vékonyan hámozd meg, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert keserűvé teheti a cidert.

    3

    Keverd bele a vanília kivonatot és a tölgyfahordós aroma kivonatot, majd alaposan dolgozd össze az italt.

    A tölgyfahordós aroma kivonatot óvatosan adagold, mert nagyon intenzív íze van. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.

    4

    Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben az ízek összeérnek.

    Ez az idő segít abban, hogy a fűszerek ízei teljesen átjárják a cidert.

    5

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fahéjrudat és a narancshéjat, majd oszd el poharakba.

    A szűrés során használj finom szűrőt, hogy a kisebb fűszermaradékok is eltávolításra kerüljenek.

    6

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal, és szórd meg egy kevés szerecsendióval a különleges megjelenés érdekében.

    A tejszínhab és a szerecsendió még ünnepélyesebbé teszi a cidert.