Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza, hogy a croissantok leragadjanak.
Moss meg minden zöldséget alaposan. A paprikát magozd ki és vágd apró kockákra. A cukkinit és a sárgarépát reszeld le közepesen durva reszelőn.
Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál könnyebb lesz a croissant-okat feltekerni.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a zöldségeket. Pirítsd őket közepes lángon 5 percig, amíg kissé megpuhulnak.
Ne pirítsd túl a zöldségeket, mert sütés közben még puhulni fognak.
Amikor a zöldségek elkészültek, hagyd őket hűlni pár percig, majd keverd hozzá a tejfölt és a morzsolt feta sajtot. Ízesítsd sóval és borssal.
A töltelék ízesítéséhez használhatsz más fűszereket is, például fokhagymát, petrezselymet vagy bazsalikomot.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd háromszögekre. Mindegyik háromszög szélesebb végére tegyél egy kis adag zöldséges tölteléket.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen elszakad.
Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől. Ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A croissant-okat szorosan tekerd fel, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy könnyebben kenhető legyen és szebb színt adjon.
Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.
A töltött croissant-ok melegen a legfinomabbak, de langyosan is élvezhetőek. Ha teljesen kihűlnek, a tészta elveszítheti a ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.