A jázmin rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben. Miután elkészült, hagyd kihűlni, hogy a sütés során szép szemcsés maradjon.
A rizs alapos öblítése eltávolítja a felesleges keményítőt, ami a ragacsosságért felelős. A kihűtéshez terítsd szét egy tálcán, hogy gyorsabban hűljön.
Vágd apróra a vöröshagymát, fokhagymát és a zöldhagymát.
Érdemes a zöldségeket előkészíteni, mielőtt elkezdenéd a főzést, hogy minden kéznél legyen.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és pirítsd üvegesre közepes lángon.
A wok ideális a sütéshez, de egy nagy serpenyő is megteszi. Ne hevítsd túl az olajat, mert megéghet a hagyma.
Add hozzá a fokhagymát és a chili pelyhet, majd pirítsd további 30 másodpercig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A fokhagymát és a chili pelyhet ne pirítsd túl sokáig, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak az ételnek.
A közepére üss két tojást, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg, hogy rántottaszerű állagot kapj.
A tojásokat ne süsd túl szárazra, mert a rizzsel együtt még tovább fognak sülni.
Szórd rá a főtt és kihűlt rizst, majd nagy lángon keverd össze az alapanyagokkal.
A nagy láng segít abban, hogy a rizs ne ázzon el, hanem kissé megpiruljon.
Öntsd hozzá a leszűrt tonhalat, a szójaszószt és a citromlevet, majd folyamatosan keverd, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A tonhalat alaposan csepegtesd le, hogy ne legyen vizes az étel. A citromlé frissességet ad az ételnek.
Ízesítsd fekete borssal és szükség szerint további chili pehellyel, majd pirítsd még 2-3 percig.
Kóstold meg az ételt, mielőtt további fűszereket adnál hozzá. A chili pehellyel óvatosan bánj, nehogy túl csípős legyen.
Aprítsd fel a zöldhagymát, és szórd a kész tonhalas rizs tetejére, majd azonnal tálald.
A zöldhagymát csak tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon és ropogós legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.