Tonkabab fagylalt tálalva

Tonkabab fagylalt

A tonkabab fagylalt egy igazi kulináris különlegesség, amely a tonkabab jellegzetesen illatos és gazdag aromáját hozza el a fagylalt formájában. A tonkababot, amely Dél-Amerikából származik, évszázadok óta használják különleges desszertek és édességek ízesítésére, köszönhetően vaníliás, fahéjas és enyhén mandulás jegyeinek. A francia cukrászmesterek hamar felfedezték ezt az egzotikus fűszert, és olyan elegáns desszertekben kezdték használni, mint a crème brûlée, csokoládék és fagylaltok. A tonkababot reszelve vagy infúzióban adják az ételekhez, így fokozva az ízek mélységét. Ez a fagylalt tökéletes választás azok számára, akik szeretnének valami újat kipróbálni és egy illatos, gazdag ízvilágú desszertet kóstolni. Kínálhatod önmagában, vagy egy kevés reszelt csokoládéval és friss gyümölccsel, hogy még különlegesebb legyen az élmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tej
200 ml Tejszín
80 g Kristálycukor
1 db Tonkabab
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy reszelő segítségével reszeld le a tonkababot finomra, hogy intenzív aromát nyerj belőle.

    A tonkabab nagyon intenzív ízű, ezért óvatosan adagold. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.

    2

    Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert a tejszín kicsapódhat.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, majd add hozzá a reszelt tonkababot és a vanília kivonatot. Keverd alaposan össze, és hagyd állni 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A 15 perces állás alatt az ízek jobban összeérnek, és a tonkabab aromája jobban kioldódik.

    4

    Szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy a tonkabab darabok ne maradjanak benne.

    A szűrés biztosítja, hogy a fagylalt sima és krémes legyen.

    5

    Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.

    A teljes kihűtés és a hűtőben való pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a fagylaltgép megfelelően tudjon dolgozni, és ne olvadjon meg a fagylalt.

    6

    A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.

    Ha nincs fagylaltgéped, a rendszeres keverés segít abban, hogy a fagylalt krémesebb legyen, és ne legyenek benne jégkristályok. A legjobb eredmény érdekében használj fém edényt, mert az jobban tartja a hideget.

    7

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A teljes megdermedéshez szükséges idő függ a fagyasztó teljesítményétől. Érdemes néha ellenőrizni az állagát.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra reszelt tonkababbal vagy egy kevés csokoládéreszelékkel.

    A szobahőmérsékleten való pihentetés segít abban, hogy a fagylalt könnyebben kanalazható és jobban érezhető legyen az íze.