Egy reszelő segítségével reszeld le a tonkababot finomra, hogy intenzív aromát nyerj belőle.
A tonkabab nagyon intenzív ízű, ezért óvatosan adagold. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.
Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert a tejszín kicsapódhat.
Vedd le a lábost a tűzről, majd add hozzá a reszelt tonkababot és a vanília kivonatot. Keverd alaposan össze, és hagyd állni 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A 15 perces állás alatt az ízek jobban összeérnek, és a tonkabab aromája jobban kioldódik.
Szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy a tonkabab darabok ne maradjanak benne.
A szűrés biztosítja, hogy a fagylalt sima és krémes legyen.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.
A teljes kihűtés és a hűtőben való pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a fagylaltgép megfelelően tudjon dolgozni, és ne olvadjon meg a fagylalt.
A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.
Ha nincs fagylaltgéped, a rendszeres keverés segít abban, hogy a fagylalt krémesebb legyen, és ne legyenek benne jégkristályok. A legjobb eredmény érdekében használj fém edényt, mert az jobban tartja a hideget.
Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljes megdermedéshez szükséges idő függ a fagyasztó teljesítményétől. Érdemes néha ellenőrizni az állagát.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra reszelt tonkababbal vagy egy kevés csokoládéreszelékkel.
A szobahőmérsékleten való pihentetés segít abban, hogy a fagylalt könnyebben kanalazható és jobban érezhető legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.