Tonkatsu tál ropogós húsokkal és friss káposztával

Tonkatsu tál

A tonkatsu egy japán étel, amelynek gyökerei a 19. századi Japánban keresendők, amikor a nyugati étkezési stílusok, mint a panírozott húsok, elterjedtek. A tonkatsu tál friss, ropogós panírozott disznóhúst tartalmaz, amelyet általában tonkatsu szósszal, káposztasalátával és rizzsel tálalnak. Az étel gazdag ízvilágú, mivel a panír és a hús tökéletes kombinációt alkot. A tonkatsu szósz édes és sós ízei remekül kiegészítik a hús ízét, miközben a káposzta frissessége is hozzáad egy kellemes ropogósságot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Disznóhús szelet
100 g Panírozó liszt
2 db Tojás
150 g Panko morzsa
500 ml Olaj a sütéshez
200 g Káposzta
1 tk. Cukor
1 tk.
3 ek. Tonkatsu szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóhúst egyenes szeletekre vágjuk. Ezután enyhén klopfoljuk meg a húsokat, hogy puhábbak és egyenletesebbek legyenek.

    Ha nincs húsklopfolód, egy sima fakanál hátuljával is meg lehet ütögetni a húst.

    2

    Készítsük elő a panírozó állomást: egy tálba tegyük a panírozó lisztet, a másikba verjük fel a tojásokat, a harmadik tálba pedig öntsük a panko morzsát.

    A panko morzsa különleges ropogósságot ad a tonkatsunak, ezért próbálj minél friss morzsát használni!

    3

    A húsokat először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a panko morzsában forgassuk meg, ügyelve arra, hogy minden oldalról jól bevonja a panír.

    A húsokat a panír felvitel előtt ne hagyjuk sokáig a tojásban, mert a felesleges tojás túl sok panko morzsát von be.

    4

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és közepes lángon süssük a panírozott húsokat 3-4 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára sülnek és ropogósak lesznek.

    Az olaj hőmérséklete fontos, hogy ne legyen túl forró, mert akkor a panír megéghet, miközben a hús nem sül át.

    5

    A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban a cukorral és sóval összekeverjük, hogy egy friss, ropogós salátát kapjunk.

    A káposztát nem szükséges alaposan átmasszírozni, csak elegendő, hogy a cukor és a só hatására kissé megpuhuljon.

    6

    A tonkatsu szószt a húsok mellé öntjük, és a tálat friss káposztával tálaljuk.

    A tonkatsu szósz alapvetően édes és sós, de ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kevés citromlevet is, hogy felfrissítsd az ízeket.