A csirkemellet vágd vékony szeletekre. A szeleteket sózd, borsozd, majd először lisztben, utána felvert tojásban, végül panírozott zsemlemorzsában forgasd meg.
A panírozás előtt érdemes a csirkemellet egy kicsit klopfolni, hogy egyenletesebb vastagságú legyen és gyorsabban sül.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd a panírozott csirkemell szeleteket süsd aranybarnára, oldalanként 3-4 percig.
A sütési idő függ a csirkemell vastagságától. Ha túl magas a hőmérséklet, a panír gyorsan megéghet, miközben a csirke belül nyers marad, ezért figyelj a hőmérsékletre.
Amíg a csirke sül, készítsd el a szójaszószot. Egy kis edényben keverd össze a szójaszószt, cukrot, vizet, reszelt fokhagymát és reszelt gyömbért.
Ha intenzívebb ízt szeretnél, a szójaszószt kis lángon főzd össze a cukorral, hogy sziruposabb legyen.
A kész csirkemellet tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat le tudja szívni. Tálald a csirkét, öntsd rá a szójaszószt, majd szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A koriander frissességet ad, de ha nem szereted, helyettesítheted friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.