A paradicsomot reszeld le finomra, vagy turmixold pépesre.
Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsom pürét is. A legjobb íz érdekében érett, lédús paradicsomot válassz.
Aprítsd finomra a petrezselymet, zöld chilit és a fokhagymát.
A chili erősségétől függően adagold óvatosan, kóstold meg, és szükség esetén adj hozzá többet. A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt is apríthatod, hogy friss maradjon.
Egy tálban keverd össze a paradicsomot, az aprított hozzávalókat, a pirospaprikát, a citromlevet és a gránátalmaszirupot.
A gránátalmaszirup édességet és savasságot ad a szósznak. Ha nincs kéznél, helyettesítheted egy kevés mézzel és citromlével.
Lassan add hozzá az olívaolajat, és alaposan keverd össze, hogy egységes állagot kapj.
A jó minőségű olívaolaj sokat dob az ízén. Extra szűz olívaolajat használj.
Hűtsd le 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít az ízeknek összeérni, így a szósz finomabb lesz.
Tálald friss kenyérrel, grillezett húsokkal vagy meze részeként.
A szósz frissen a legfinomabb, de hűtőben 1-2 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.