Torta capixaba bacalhauval, gazdag és ínycsiklandó sajtos, kukoricalisztes torta

Torta capixaba bacalhauval

A torta capixaba egy tradicionális brazil étel, amely az ország északkeleti részéről, Espírito Santo államból származik. A sózott tőkehal, vagy bacalhau, amely a portugál hatásnak köszönhetően került be a brazil konyhába, egy fontos alapanyaga a tortának. A kukoricaliszt és a kókusztej keveréke adja az étel gazdag, krémes állagát, míg a friss koriander frissítő, citrusos ízt kölcsönöz neki. Az étel nemcsak gazdag ízvilágával, hanem különleges textúrájával is lenyűgözi az étkezőt, tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy ünnepi alkalmakra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Bacalhau (sózott tőkehal)
200 g Kukoricaliszt
300 ml Tej
3 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 db Fokhagyma
2 db Tojás
100 ml Kókusztej
100 g Sajt (reszelt)
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bacalhaut áztasd be vízben legalább 6-8 órára, hogy megszabadulj a sótól. Ezután szűrd le, és bontsd szét kisebb darabokra.

    A bacalhau sótartalma eltérhet, ezért fontos, hogy alaposan áztasd. Ha túl sós marad, egy kicsit tovább áztathatod.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel. Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát.

    A hagyma üvegesedésénél ne hagyd, hogy megégjen, mert keserű ízt adhat a tortának.

    3

    Add hozzá a bacalhaut a serpenyőhöz, és pirítsd 5-7 percig. Közben a kukoricalisztet keverd el a tejben, hogy csomómentes masszát kapj.

    A kukoricaliszt segít sűríteni a tortát, így finom krémes lesz az állaga.

    4

    Öntsd hozzá a kukoricalisztet és a tejet a bacalhaura. Keverd jól össze, majd főzd alacsony hőmérsékleten, hogy besűrűsödjön.

    Ha a massza túl sűrű, egy kis kókusztejet is adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen.

    5

    Miután besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Egy tálban keverd el a tojásokat, a reszelt sajtot, a koriandert, és fűszerezd sóval és borssal.

    A tojásokat ne verd fel teljesen, csak egy kicsit keverd össze a többi hozzávalóval.

    6

    Öntsd a tojásos keveréket a bacalhaura, és jól keverd össze. Öntsd a masszát egy előkészített sütőformába.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék egyenletesen eloszoljon, hogy minden falat egyformán finom legyen.

    7

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és szép ropogós lesz.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy ne essen össze a torta.