Tostada avokádóval, frissen tálalva

Tostada avokádóval

A Tostada egy tradicionális mexikói étel, amelyet gyakran tálalnak avokádóval, húsokkal vagy egyéb friss összetevőkkel. Az avokádóval készült változat különösen népszerű, mivel az avokádó krémes textúrája és friss íze tökéletesen kiegészíti a ropogós tortillát. A Tostada könnyen elkészíthető, és kiváló választás egy gyors ebédre vagy vacsorára. Ez az étel egy igazi ínycsiklandó étkezés, amely a mexikói konyha gazdag ízvilágát hozza el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla
2 db Avokádó
1 db Lime
2 ek. Friss koriander
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
1 db Chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortilla lapokat pirítsd meg egy serpenyőben közepes lángon, amíg enyhén ropogósak lesznek.

    A tortillák gyors pirítása segít abban, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.

    2

    Az avokádókat hámozd meg, és vágd fel kis kockákra.

    Használj érett avokádót, hogy könnyen fel lehessen vágni, és a textúrája krémes legyen.

    3

    A felvágott avokádót tedd egy tálba, és adj hozzá egy csipet sót, a lime levét, az apróra vágott koriandert és a zúzott fokhagymát.

    A lime frissessége és a fokhagyma íze jól kiegészíti az avokádó krémes textúráját.

    4

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, hogy az avokádó egyenletesen átvegye a fűszereket.

    Ne keverd túl erősen, hogy az avokádó darabok megmaradjanak, így krémes és darabos állagú lesz.

    5

    A pirított tortillára kanalazd rá az avokádó keveréket.

    A tortillát még melegen használd, hogy az avokádó keverék jobban illeszkedjen hozzá.

    6

    Ha szereted a csípőset, szeletelj egy chili paprikát, és tedd a tetejére.

    A chili ad egy kis pikantériát, de ha nem szereted a csípős ételeket, elhagyhatod.

    7

    Tálald azonnal, és élvezd a friss, ínycsiklandó Tostadát.

    Ez az étel tökéletes gyors étkezés vagy előétel, különösen meleg napokon.