Tostada paradicsommal és avokádóval tálalva

Tostada paradicsommal

A tostada egy hagyományos mexikói étel, amelyet friss alapanyagokkal és ropogós tortillával készítenek. Az étel igazi frissességet sugároz, hiszen a paradicsom és az avokádó az alapja. A lime és a koriander fűszeressége pedig egy igazi mexikói hangulatot varázsol a tányérra. Tökéletes étkezésnek vagy előételnek, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla
2 db Friss paradicsom
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 gerezd Fokhagyma
1 db Avokádó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten, pár percig pirítjuk, amíg ropogósak nem lesznek.

    A tortillák pirításakor figyeljünk, hogy ne égjenek meg, és legyenek szépen aranybarnák.

    2

    A paradicsomokat felkockázzuk, majd egy tálban összekeverjük a lime levével, friss korianderrel, sóval és borssal.

    A lime frissessége és a koriander fűszeres íze segít kiemelni a paradicsom ízét.

    3

    A fokhagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajjal egy serpenyőben átforrósítjuk, hogy kioldódjon az íze.

    A fokhagyma csak rövid ideig piruljon, hogy ne keseredjen meg.

    4

    A pirított tortillákat egy tányérra helyezzük, és egy-egy kanál paradicsom keveréket teszünk rájuk.

    A paradicsom keveréket még melegen tálaljuk, hogy a tortillák jól átjárják az ízeket.

    5

    Minden tostadát egy szelet avokádóval díszítünk, és egy csipet friss borsot teszünk rá.

    Az avokádó krémessége és a friss bors kiegyensúlyozza a tortillák ízét.