Tostón fokhagymás szósszal, pirított tortilla, fokhagymás tejfölös szósszal, friss petrezselyemmel.

Tostón fokhagymás szósszal

A Tostón fokhagymás szósszal egy mexikói eredetű étel, amely gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás előételként vagy könnyed uzsonnaként. A ropogós tortilla és a fokhagymás tejfölös szósz kombinációja igazi ínycsiklandó falat. Az ételt a friss petrezselyem és a parmezán teszi még különlegesebbé, így minden falat friss és gazdag ízű lesz. Próbáld ki, és varázsold el családod vagy vendégeid egy ínycsiklandó mexikói étellel!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Teljes kiőrlésű tortilla
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
100 g Tejföl
10 g Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé
1 csipet
0.5 tk. Bors
50 g Parmezán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben mindkét oldalukon, hogy enyhén ropogósak legyenek.

    A tortilla mindkét oldalát 2-3 percig pirítsd, hogy szép színt kapjon, de ne égjen meg.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát 1-2 percig.

    A fokhagyma pirítása gyorsan történik, így ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    A fokhagymás olajat tedd félre, majd egy tálban keverd össze a tejfölt, citromlevet, sót és borsot.

    A citromlé frissítő ízt ad a szósznak, de ha nem szereted a savanyú ízeket, használhatsz egy kevés mézet is.

    4

    A parmezánt reszeld le, és add hozzá a fokhagymás tejfölhöz. Keverd jól össze.

    A friss parmezán intenzívebb ízt ad, mint a reszelt parmezán, ezért érdemes frissen reszelni.

    5

    A pirított tortillákra kanalazd rá a fokhagymás szószt, majd szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színt is, így érdemes bőségesen használni.

    6

    Tálald az elkészült tostókat melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra parmezánt is szórhatsz a tetejére.