A tortillákat enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben mindkét oldalukon, hogy enyhén ropogósak legyenek.
A tortilla mindkét oldalát 2-3 percig pirítsd, hogy szép színt kapjon, de ne égjen meg.
A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát 1-2 percig.
A fokhagyma pirítása gyorsan történik, így ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
A fokhagymás olajat tedd félre, majd egy tálban keverd össze a tejfölt, citromlevet, sót és borsot.
A citromlé frissítő ízt ad a szósznak, de ha nem szereted a savanyú ízeket, használhatsz egy kevés mézet is.
A parmezánt reszeld le, és add hozzá a fokhagymás tejfölhöz. Keverd jól össze.
A friss parmezán intenzívebb ízt ad, mint a reszelt parmezán, ezért érdemes frissen reszelni.
A pirított tortillákra kanalazd rá a fokhagymás szószt, majd szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép zöld színt is, így érdemes bőségesen használni.
Tálald az elkészült tostókat melegen, és ha szeretnéd, egy kis extra parmezánt is szórhatsz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.