Tostón rákkal, avokádóval, citromos ízesítéssel tálalva

Tostón rákkal

A tenger gyümölcsei ételek világa gazdag ízekben, és a Tostón rákkal egy igazán friss és különleges választás. Az étel egyesíti a rák ízét a selymes avokádóval, miközben a citrom és az olívaolaj egyensúlyba hozza az egész fogást. A pirított tost ropogós alapot ad, amely tökéletesen kiegészíti a lágyabb összetevőket. Ez az étel különösen alkalmas tengerparti nyári napokra, könnyed vacsorára, vagy egy különleges előételként. Ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel is megbolondíthatod ...

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rákpüré
1 db Avokádó
4 db Tost
1 clove Fokhagyma
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákpürét egy tálban keverd össze egy evőkanál citromlével, az apróra vágott fokhagymával, és egy kevés sóval és borssal.

    Használj friss rákot a püréhez, hogy a fogás íze gazdag és természetes legyen!

    2

    Az avokádót hámozd meg, és vágd apró kockákra. Öntsd egy tálba, és adj hozzá egy kevés olívaolajat, sót, borsot és citromlevet.

    Az avokádót gyorsan megbarnulhat, ezért tálalás előtt érdemes frissen készíteni!

    3

    A tostot pirítsd meg egy serpenyőben, míg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Használj magas hőmérsékletet, hogy a tost gyorsan megpiruljon, így nem szívja magába túlzottan az olajat.

    4

    A kész, ropogós tostokra halmozd a rákpürét, majd a kockázott avokádót.

    A pürét és az avokádót ne keverd el – a két textúra izgalmas kontrasztot ad!

    5

    Tálald az ételt azonnal, esetleg egy kis friss citromlével vagy extra olívaolajjal meglocsolva.

    Friss fűszerekkel, például korianderrel vagy petrezselyemmel is megszórhatod a tálat a friss ízek érdekében.