Áztasd be a rizstésztát meleg vízbe 20 percre, hogy megpuhuljon. Közben főzd meg a tojásokat keményre, majd hámozd meg őket és tedd félre.
A rizstészta akkor megfelelő, ha enyhén puha, de még nem túl lágy – ne főzd előre!
Egy serpenyőben melegítsd fel a vizet, majd keverd bele a gochujangot, gochugarut, szójaszószt, cukrot és az apróra vágott fokhagymát. Kevergesd, míg a paszta teljesen feloldódik.
Kóstold meg a szószt, és ha túl csípős, adj hozzá még egy kevés cukrot vagy szójaszószt az egyensúly érdekében.
Add a megpuhított rizstésztát a szószhoz, és közepes lángon főzd 10-12 percig, míg a szósz besűrűsödik és a tteok megpuhul, de rugalmas marad.
Időnként kevergesd, hogy ne ragadjon le a serpenyő aljára.
Add hozzá a főtt tojásokat egészben, és forgasd át őket a szószban, hogy minden oldalukat befedje. Főzd további 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tojásokat előző nap is megfőzheted, így gyorsabban elkészíthető az étel.
Zárd el a lángot, locsold meg szezámolajjal, és szórd meg az aprított újhagymával és szezámmaggal tálalás előtt.
A friss újhagyma ropogós textúrát és frissességet ad az ételnek – közvetlenül tálalás előtt add hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.