Tumpeng sült hal citrommal és petrezselyemmel tálalva, mellett zöldségekkel és rizssel

Tumpeng sült hallal

A Tumpeng sült hal a tradicionális indonéz konyha egyik különleges fogása, amely a tumpeng tálak egyik alapját képezi. Az étel gazdag ízvilága és színes tálalása ideális választás családi étkezésekre vagy különleges alkalmakra. A hal frissessége és az olívaolaj simasága tökéletes harmóniában van a citrom frissítő hatásával, míg a petrezselyem az ételt még ízletesebbé teszi. Az étel titka a pontos sütési idő, ami segít megőrizni a hal lédússágát és puhaságát. Ez a fogás bármilyen vendégsereg előtt megállja a helyét, legyen szó hétköznapi étkezésről vagy ünnepi alkalmakról.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Fehér hal filé
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Torma
200 g Rizs
150 g Zöldségek (például sárgarépa, zöldbab)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket öblítsd le, és töröld szárazra egy papírtörlővel. Sózd meg mindkét oldalát, majd fektesd a halat egy tepsire.

    A halat mindig friss, hideg vízben öblítsd le, hogy ne veszítse el a textúráját.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és finomra vágd. A citromot vágd félbe, és facsard ki a levét. A halra öntsd a citromlevet, és szórd rá a fokhagymát.

    A citromlé frissességet ad a halnak, a fokhagyma pedig mélyebb ízt biztosít.

    3

    Csepegtess rá egy kevés olívaolajat, és szórj rá borsot. A petrezselymet vágd apróra, és szórd a halra.

    Használj friss petrezselymet a legjobb íz eléréséhez, mert az intenzívebb mint a szárított.

    4

    Tedd a tepsit előmelegített sütőbe, és süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg a hal puha és könnyen elválik a szálaktól.

    Ne süsd túl a halat, mert akkor száraz lesz. Figyelj a sütési időre!

    5

    A rizst főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. A zöldségeket (például sárgarépát és zöldbabot) párold meg, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket párolva készítsd el, hogy megőrizzék vitaminjaikat és ropogósak maradjanak.

    6

    A tálaláshoz halmozd a rizst és a zöldségeket a tányérra, majd helyezd a sült halat a tetejére. Díszítsd friss petrezselyemmel és egy kis tormával a tálaláshoz.

    A torma friss íze jól ellensúlyozza a sült hal zsírosabb ízét, frissességet adva az ételnek.