A hal filéket öblítsd le, és töröld szárazra egy papírtörlővel. Sózd meg mindkét oldalát, majd fektesd a halat egy tepsire.
A halat mindig friss, hideg vízben öblítsd le, hogy ne veszítse el a textúráját.
A fokhagymát hámozd meg, és finomra vágd. A citromot vágd félbe, és facsard ki a levét. A halra öntsd a citromlevet, és szórd rá a fokhagymát.
A citromlé frissességet ad a halnak, a fokhagyma pedig mélyebb ízt biztosít.
Csepegtess rá egy kevés olívaolajat, és szórj rá borsot. A petrezselymet vágd apróra, és szórd a halra.
Használj friss petrezselymet a legjobb íz eléréséhez, mert az intenzívebb mint a szárított.
Tedd a tepsit előmelegített sütőbe, és süsd 180°C-on 15-20 percig, amíg a hal puha és könnyen elválik a szálaktól.
Ne süsd túl a halat, mert akkor száraz lesz. Figyelj a sütési időre!
A rizst főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. A zöldségeket (például sárgarépát és zöldbabot) párold meg, amíg megpuhulnak.
A zöldségeket párolva készítsd el, hogy megőrizzék vitaminjaikat és ropogósak maradjanak.
A tálaláshoz halmozd a rizst és a zöldségeket a tányérra, majd helyezd a sült halat a tetejére. Díszítsd friss petrezselyemmel és egy kis tormával a tálaláshoz.
A torma friss íze jól ellensúlyozza a sült hal zsírosabb ízét, frissességet adva az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.