A vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Hagyd pihenni 5-10 percig, amíg a keverék habosodik.
Ha nem habosodik fel az élesztő, akkor ellenőrizd, hogy nem volt-e túl meleg a víz, mert az megöli az élesztőt.
A gluténmentes lisztkeveréket, xantánt, sót és olívaolajat egy tálban keverd össze.
A xantán gumó segít abban, hogy a tészta rugalmasabb legyen, mint a hagyományos gluténes tészta.
Add hozzá az élesztős víz keveréket, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztát kézzel is jól át tudod gyúrni, de ha túl ragacsos, ne félj egy kevés lisztet hozzáadni.
A kész tésztát pihentesd 30 percig, amíg kelni kezd.
A pihentetés segíti a tésztát, hogy könnyebben nyújtható legyen.
Miután a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsd ki 2-3 mm vastagra.
A tésztát inkább vékonyra nyújtsd, hogy könnyen átsüljön.
Téglalap vagy kör formájúra vágd fel a tésztát, és helyezd a lapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ha nem vagy biztos a méretekben, egy pohár is jó segítség lehet a kerek formákhoz.
Süsd előmelegített 200°C-os sütőben 10-15 percig, amíg a lapok aranybarnák lesznek.
Ha nem biztos a sütőd, érdemes 10 perc után megpillantani, nehogy túl süljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.