Tunnbröd tejjel és vajjal készítve, frissen tálalva

Tunnbröd tejjel és vajjal készítve

A tunnbröd egy hagyományos svéd lapos kenyér, amelyet gyakran használnak reggeliként vagy szendvicsként. Az étel a skandináv konyha egyik alapétkezése, és a vajjal és tejjel történő tálalás friss, gazdag ízt ad a kenyérnek. A tunnbröd könnyen elkészíthető, és mivel nem túl vastag, gyorsan átpirul a serpenyőben. Az étel ideális választás egy gyors reggelihez, vagy akár egy kis kényeztető uzsonnához.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tunnbröd (svéd lapos kenyér)
100 ml Tej
30 g Vaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tunnbrödetet melegítsd fel egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Ha nem friss a kenyér, melegítés előtt enyhén locsold meg egy kis vízzel, hogy lágyabbá váljon.

    A friss tunnbröd gyorsabban átmelegszik, de ha nem friss, akkor érdemes egy kicsit vízzel pótolni a nedvességet, hogy ne száradjon ki.

    2

    Miközben a kenyér melegszik, olvaszd meg a vajat egy kis lábasban, majd öntsd hozzá a tejet és egy csipet sót. Keverd jól össze.

    Ne forrald fel a tejet, csak melegítsd fel a vajjal, hogy ne veszítse el a krémes állagát.

    3

    A meleg, puha tunnbrödet öntsd meg a vajjal és tejjel, majd tálald frissen.

    A tej és vaj keveréke nagyon gazdag ízt ad, de ha szeretnéd, teheted a keveréket külön tálba, hogy mindenki a saját ízlése szerint öntse.