A rizst és a mung lencsét öblítsük át hideg vízben, majd tegyük egy nagy lábasba és főzzük 20 percig, amíg mindkettő megpuhul.
A mung lencsét érdemes beáztatni 30 perccel a főzés előtt, hogy gyorsabban megfőjön.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a mustármagot. Amikor a magok elkezdenek pattogni, adjuk hozzá a friss kurkumát és gyömbért.
A mustármagot lassan pirítva erősebb ízeket érhetünk el, így figyeljünk a hőmérsékletre.
A hagymát apróra vágva adjuk hozzá a serpenyőhöz, és pirítsuk, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása karamellizált ízt ad az ételnek, így érdemes türelmesen pirítani.
A megfőtt rizst és lencsét adjuk hozzá a serpenyőhöz, és keverjük jól össze.
Keverjük alaposan, hogy a fűszerek mindenhol egyenletesen eloszoljanak.
Adjuk hozzá a fekete borsot, sót és kókuszreszeléket, és keverjük át.
A kókuszreszelék extra textúrát ad az ételnek, próbáljuk meg frissen hozzáadni, hogy a legjobb ízt kapjuk.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.
A koriander friss, zöld ízt ad a pongalnak, és színt is ad az ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.