Turmeric Rice Pongal frissen tálalva

Turmeric Rice Pongal

A Pongal egy hagyományos indiai étel, amelyet főként a déli részen készítenek. Eredetileg a gazdag rizs- és lencse alapú étel, amelyet reggelire vagy főétkezésként fogyasztanak. A kurkuma és egyéb fűszerek gazdagítják az étel ízét, miközben tápláló és tápláló étkezést biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Mung lencse
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Friss kurkuma
1 tk. Mustármag
2 ek. Kókuszreszelék
1 tk. Friss gyömbér
1 db Hagyma
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a mung lencsét öblítsük át hideg vízben, majd tegyük egy nagy lábasba és főzzük 20 percig, amíg mindkettő megpuhul.

    A mung lencsét érdemes beáztatni 30 perccel a főzés előtt, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a mustármagot. Amikor a magok elkezdenek pattogni, adjuk hozzá a friss kurkumát és gyömbért.

    A mustármagot lassan pirítva erősebb ízeket érhetünk el, így figyeljünk a hőmérsékletre.

    3

    A hagymát apróra vágva adjuk hozzá a serpenyőhöz, és pirítsuk, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása karamellizált ízt ad az ételnek, így érdemes türelmesen pirítani.

    4

    A megfőtt rizst és lencsét adjuk hozzá a serpenyőhöz, és keverjük jól össze.

    Keverjük alaposan, hogy a fűszerek mindenhol egyenletesen eloszoljanak.

    5

    Adjuk hozzá a fekete borsot, sót és kókuszreszeléket, és keverjük át.

    A kókuszreszelék extra textúrát ad az ételnek, próbáljuk meg frissen hozzáadni, hogy a legjobb ízt kapjuk.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.

    A koriander friss, zöld ízt ad a pongalnak, és színt is ad az ételhez.