Készítsd elő a hozzávalókat: a vajat hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben dolgozhass vele. A túrót és a tojást is készítsd elő, hogy könnyebben be tudd keverni a tésztába.
Fontos, hogy a vaj puha legyen, de ne olvadjon meg teljesen, mert akkor a tészta nem lesz jó állagú.
A lisztet, cukrot, sütőport és a csipet sót keverd össze egy nagy tálban. Ez lesz a száraz keveréked.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
A vajat dolgozd bele a száraz keverékbe, amíg morzsás állagú tésztát nem kapsz. A túrót is tedd hozzá, és keverd jól össze.
A vajat kézzel vagy egy késes aprítóval is beledolgozhatod a lisztbe.
A tojást verd fel, majd add hozzá a tésztához, és dolgozd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen.
Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll, különben kemény lesz.
Csomagold be a tésztát fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.
A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 5 mm vastagra egy lisztezett felületen. A linzereket egy kiszúróval formázd ki. A formázott linzerek felét készítsd el egy kis közepes lyukkal.
Ha a tészta nagyon ragad, tegyél egy kevés lisztet a nyújtódeszkára és a nyújtófára is.
Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a linzereket 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A linzereket ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. Figyeld őket, és vedd ki, amikor már aranybarnák.
A csokoládét olvaszd meg, majd egy kanállal kend meg a teljes linzereket. Tedd rá a lyukas tetejű linzereket, hogy a csokoládé középen maradjon.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd meg, és vigyázz, hogy ne égjen meg.
Miután a csokoládé megszilárdult, kend meg a linzereket lekvárral a tetején, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
A lekvárt melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.