Túrós-csokoládés linzer tálalva

Túrós-csokoládés linzer

A linzer sütemények a közép-európai konyha egyik legismertebb édességei, és most egy különleges túrós-csokoládés változatban készültek el. A túró és csokoládé harmonikus kombinációja egy új, finom ízélményt ad a hagyományos linzer süteményekhez. Az étcsokoládé és a túró remekül kiegészítik egymást, így egy igazán különleges desszertet alkothatsz vele.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
80 g Cukor
1 cs. Sütőpor
1 csipet
150 g Vaj
1 db Tojás
200 g Túró
100 g Étcsokoládé
150 g Cukros lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a vajat hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben dolgozhass vele. A túrót és a tojást is készítsd elő, hogy könnyebben be tudd keverni a tésztába.

    Fontos, hogy a vaj puha legyen, de ne olvadjon meg teljesen, mert akkor a tészta nem lesz jó állagú.

    2

    A lisztet, cukrot, sütőport és a csipet sót keverd össze egy nagy tálban. Ez lesz a száraz keveréked.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    A vajat dolgozd bele a száraz keverékbe, amíg morzsás állagú tésztát nem kapsz. A túrót is tedd hozzá, és keverd jól össze.

    A vajat kézzel vagy egy késes aprítóval is beledolgozhatod a lisztbe.

    4

    A tojást verd fel, majd add hozzá a tésztához, és dolgozd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen.

    Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll, különben kemény lesz.

    5

    Csomagold be a tésztát fóliába, és pihentesd a hűtőben legalább 30 percig, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.

    A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    6

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki kb. 5 mm vastagra egy lisztezett felületen. A linzereket egy kiszúróval formázd ki. A formázott linzerek felét készítsd el egy kis közepes lyukkal.

    Ha a tészta nagyon ragad, tegyél egy kevés lisztet a nyújtódeszkára és a nyújtófára is.

    7

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a linzereket 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A linzereket ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. Figyeld őket, és vedd ki, amikor már aranybarnák.

    8

    A csokoládét olvaszd meg, majd egy kanállal kend meg a teljes linzereket. Tedd rá a lyukas tetejű linzereket, hogy a csokoládé középen maradjon.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd meg, és vigyázz, hogy ne égjen meg.

    9

    Miután a csokoládé megszilárdult, kend meg a linzereket lekvárral a tetején, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A lekvárt melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.