Egy nagy tálban keverd össze a túrót, a tojásokat, a búzadarát, a lisztet és egy csipet sót. Formázz sima tésztát, és hagyd pihenni 30 percig.
A tészta pihentetése azért fontos, hogy a búzadara megszívja magát, és a gombócok ne főjenek szét.
Közben egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd aranybarnára a zsemlemorzsát. Tedd félre.
A zsemlemorzsát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. A pirított zsemlemorzsa ropogósabb és ízletesebb.
Forralj egy nagy lábosban vizet egy kevés sóval.
A só segít, hogy a gombócok ne essenek szét a főzés során.
A tésztából formázz egyenlő méretű gombócokat, és óvatosan helyezd őket a forró vízbe.
A gombócokat nedves kézzel formázd, hogy ne ragadjanak.
Főzd a gombócokat 8-10 percig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, még főzd őket 1-2 percig, hogy biztosan átsüljenek.
Szedd ki a gombócokat egy szűrőkanállal, és forgasd meg őket a pirított zsemlemorzsában.
A gombócokat óvatosan forgasd meg a zsemlemorzsában, hogy ne törjenek össze.
Tálald a gombócokat porcukorral megszórva, tejföllel a tetején.
A gombócokat tálalhatod lekvárral, gyümölcsökkel vagy más öntettel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.