Túrós-mézes kuglóf tálalva

Túrós-mézes kuglóf

A túró és a méz tökéletes kombinációt alkot ebben a kuglófban, amely nemcsak puha és ízletes, hanem természetes édességével is kiemelkedik. A méz gazdag, karamellás ízt ad, míg a túró selymesen puhává teszi a tésztát. Ez a sütemény kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy ünnepi alkalmakra. Ha szereted az egyszerű, mégis különleges házi sütiket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
200 g Túró
100 g Méz
80 g Kristálycukor
3 db Tojás
120 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Citromhéj (reszelt)
1 csipet
20 g Porcukor (a szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk.

    Használj alaposan kivajazott és kilisztezett formát, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön sütés után.

    2

    A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a mézet.

    Ha a túró rögös, használj botmixert a simább állag érdekében.

    3

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

    A tojásfehérjék akkor verődnek fel a legjobban, ha teljesen zsírmentes tálban és habverővel dolgozunk.

    4

    A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.

    A tojássárgákat addig keverjük a cukorral, amíg a keverék világos és krémes nem lesz.

    5

    A lisztet és a sütőport egy külön tálban összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.

    A lisztet szitálva adjuk hozzá a tésztához, így elkerülhetjük a csomósodást.

    6

    Hozzáadjuk a túrós-mézes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.

    A tojásfehérjét óvatosan, alulról felfelé forgatva keverjük a tésztába, hogy ne törjön össze.

    7

    A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott kuglófformában.

    A tészta beleöntése után kissé rázd meg a formát, hogy a tészta mindenhol egyenletesen elterüljön, és ne maradjanak légbuborékok a formában.

    8

    Az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    Ha a kuglóf teteje túl gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával.

    9

    A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.

    A kuglófot csak teljesen kihűlve szeleteljük, hogy ne essen szét.