A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk.
Használj alaposan kivajazott és kilisztezett formát, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön sütés után.
A túrót egy villával áttörjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a mézet.
Ha a túró rögös, használj botmixert a simább állag érdekében.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojásfehérjék akkor verődnek fel a legjobban, ha teljesen zsírmentes tálban és habverővel dolgozunk.
A tojássárgákat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
A tojássárgákat addig keverjük a cukorral, amíg a keverék világos és krémes nem lesz.
A lisztet és a sütőport egy külön tálban összekeverjük, majd fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk.
A lisztet szitálva adjuk hozzá a tésztához, így elkerülhetjük a csomósodást.
Hozzáadjuk a túrós-mézes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A tojásfehérjét óvatosan, alulról felfelé forgatva keverjük a tésztába, hogy ne törjön össze.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott kuglófformában.
A tészta beleöntése után kissé rázd meg a formát, hogy a tészta mindenhol egyenletesen elterüljön, és ne maradjanak légbuborékok a formában.
Az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha a kuglóf teteje túl gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelve tálaljuk.
A kuglófot csak teljesen kihűlve szeleteljük, hogy ne essen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.