A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport. Ez segít a tészta levegősségének megőrzésében.
A liszt szitálása segít megelőzni a csomósodást és levegősebbé teszi a tésztát.
A hideg vajat kis kockákra vágjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Ujjbeggyel gyorsan összemorzsoljuk, hogy morzsás állagú legyen.
Fontos, hogy a vaj hideg legyen, mert így lesz a tészta omlós.
A morzsás keverékhez hozzáadjuk az egész tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. Ha túl száraz lenne, egy kevés hideg vizet adhatunk hozzá.
Ne gyúrjuk túl a tésztát, mert akkor kemény lesz.
A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 30 percre, hogy a vaj megdermedjen, így a tészta könnyebben kezelhető lesz.
A hűtés segít, hogy a tészta ne ragadjon és könnyebben nyújtható legyen.
Közben a töltelékhez a túrót egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a mézet, valamint a reszelt narancshéjat és a kifacsart narancslevet. Az egészet alaposan összekeverjük.
Kóstoljuk meg a tölteléket és ízlés szerint adhatunk hozzá több mézet vagy narancslevet.
A keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd a túrós keverékhez adjuk, hogy a töltelék szép selymes állagú legyen sütés után.
A keményítő segít, hogy a töltelék ne folyjon szét sütés közben.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe, hogy a töltelék könnyed és habos legyen.
A tojásfehérjét óvatosan, alulról felfelé forgatva keverjük a töltelékbe, hogy ne törjön össze.
A hűtőből kivett tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrós tölteléket.
Ha a tészta ragad, tegyük vissza egy kicsit a hűtőbe.
A süteményt előmelegített 180°C-os sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, lazán letakarhatjuk alufóliával.
Figyeljük a sütit sütés közben és ha szükséges, takarjuk le alufóliával.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk. Friss narancsszeletekkel vagy porcukorral díszíthetjük.
A sütit hűtőben tároljuk, hogy a töltelék szilárd maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.