Túrós rétes mazsolával tálalva, porcukorral megszórva

Túrós rétes (mazsolával)

A túrós rétes mazsolával egy igazi magyar klasszikus, amelyet generációk óta szeretnek. Ez az omlós sütemény tökéletes desszert az ünnepi asztalra, de egy délutáni kávé mellé is ideális választás. A túró és a mazsola harmonikus ízkombinációja, valamint a roppanós réteslap garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Készítsd el otthon, és varázsolj egy kis nosztalgikus hangulatot a konyhádba.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
8 db Réteslap
500 g Túró
100 g Mazsola
100 g Kristálycukor
1 cs. Vaníliás cukor
2 db Tojássárgája
200 g Tejföl
50 ml Olaj
20 g Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a rétes leragadjon a tepsi aljára.

    2

    Egy tálban keverd össze a túrót, a mazsolát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a tejfölt, hogy krémes tölteléket kapj.

    A mazsolát előtte áztasd be rumba vagy forró vízbe, hogy puhább legyen. A töltelékbe tehetsz egy kevés citromhéjat is a frissebb ízért.

    3

    Helyezz egy réteslapot a munkafelületre, és kend meg vékonyan olajjal. Helyezz rá még egy réteslapot, és ismételd meg a kenést.

    Fontos, hogy a réteslapokat vékonyan kend meg olajjal, különben a rétes száraz lesz. Használhatsz olvasztott vajat is az olaj helyett.

    4

    A réteslap szélére halmozz egy csíkot a túrós töltelékből, majd óvatosan tekerd fel, és helyezd a tepsibe.

    Ne töltsd túl a réteslapot, mert könnyen elszakadhat. A feltekerésnél figyelj, hogy ne legyen túl szoros, mert akkor a töltelék kifolyhat.

    5

    Ismételd meg a folyamatot, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

    Ügyelj arra, hogy a tészta minden rétegét vékonyan kend meg olvasztott vajjal vagy olajjal, hogy a rétes ne legyen száraz.

    6

    Kend meg a rétesek tetejét olajjal, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütődtől. Ha a rétes teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd ki a réteseket, majd szórd meg porcukorral, és szeletelve tálald.

    A rétes langyosan a legfinomabb. Ha szeretnéd, kínálhatsz mellé vaníliafagyit vagy tejszínhabot.