Először is a turrónt szeleteld fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre. Ezt a feladatot végezheted késsel vagy egy sütőhabbal is, hogy egyenletes szeleteket kapj.
A turrón szeletelésekor ügyelj arra, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, hogy szépen tálalhatóak legyenek.
A Nutellát egy kis tálba tedd, és keverd hozzá a tejszínt, hogy egy sima, krémes állagot kapj. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés porcukrot és vaníliás cukrot az ízesítéshez.
A Nutellához hozzáadott tejszín segít abban, hogy könnyebben kenhető legyen, és a turrónra való felkenésnél se legyen túl sűrű.
A felvágott turrón szeleteket kenjük meg bőségesen a Nutellás keverékkel. Ügyelj arra, hogy a Nutella egyenletesen kerüljön a szeletek mindkét oldalára.
A Nutellás réteg legyen vékony, hogy a turrón íze is megmaradjon, és a Nutella ne uralkodjon el rajta.
Szórjuk meg a szeleteket darált mogyoróval, hogy extra ízt és textúrát adjunk hozzá. Ha nem szereted a mogyorót, más diófélét is használhatsz, például mandulát.
A darált mogyoró segít kiemelni a Nutella ízét, és egy ropogós textúrát ad a turrónnak.
Tálalás előtt pihentesd a turrónt 10-15 percig, hogy a Nutella és a mogyoró jól meg tudjon szilárdulni.
A pihentetés segít abban, hogy a Nutella a turrónon jól megszilárduljon, így könnyebben kezelhető és tálalható lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.