Turrón szeletek Nutellával és mogyoróval díszítve

Turrón Nutellával

A turrón, egy hagyományos édesség, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor, a Nutellával és a mogyoróval való kombinációja egy új, modern twist-et ad neki. Az olasz és spanyol konyhákból származó turrón édességet gyakran díszítik különféle magvakkal, de most a Nutella és mogyoró párosítása még finomabbá teszi. Ez a recept egy könnyen elkészíthető, gazdag ízű desszert, amely garantáltan mindenkit elvarázsol. A Nutellás turrón tökéletes választás gyors desszertként, bármilyen alkalomra, akár családi vacsorákra is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Turrón (juharszirupos)
100 g Nutella
50 ml Tejszín
20 g Darált mogyoró
1 ek. Porcukor
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is a turrónt szeleteld fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre. Ezt a feladatot végezheted késsel vagy egy sütőhabbal is, hogy egyenletes szeleteket kapj.

    A turrón szeletelésekor ügyelj arra, hogy a szeletek egyenletesek legyenek, hogy szépen tálalhatóak legyenek.

    2

    A Nutellát egy kis tálba tedd, és keverd hozzá a tejszínt, hogy egy sima, krémes állagot kapj. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés porcukrot és vaníliás cukrot az ízesítéshez.

    A Nutellához hozzáadott tejszín segít abban, hogy könnyebben kenhető legyen, és a turrónra való felkenésnél se legyen túl sűrű.

    3

    A felvágott turrón szeleteket kenjük meg bőségesen a Nutellás keverékkel. Ügyelj arra, hogy a Nutella egyenletesen kerüljön a szeletek mindkét oldalára.

    A Nutellás réteg legyen vékony, hogy a turrón íze is megmaradjon, és a Nutella ne uralkodjon el rajta.

    4

    Szórjuk meg a szeleteket darált mogyoróval, hogy extra ízt és textúrát adjunk hozzá. Ha nem szereted a mogyorót, más diófélét is használhatsz, például mandulát.

    A darált mogyoró segít kiemelni a Nutella ízét, és egy ropogós textúrát ad a turrónnak.

    5

    Tálalás előtt pihentesd a turrónt 10-15 percig, hogy a Nutella és a mogyoró jól meg tudjon szilárdulni.

    A pihentetés segít abban, hogy a Nutella a turrónon jól megszilárduljon, így könnyebben kezelhető és tálalható lesz.