Tüzes chilis perec tálalva

Tüzes chilis perec

A tüzes chilis perec egy igazi ínycsiklandó étel, amely a friss chili paprika fűszeres, csípős ízét ötvözi a perec ropogós tésztájával. A chili paprikák természetes édes és csípős íze egy új dimenziót ad a perecnek, tökéletes választás azoknak, akik szeretik a pikáns falatokat. Ez a recept tökéletes lehet egy bulira, vagy ha valami igazán különleges ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
2 db Friss chili
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet kb. 30-35°C.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és nem ragad. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg helyen keleszd, pl. a sütőben alacsony hőfokon vagy egy radiátor közelében. A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le. A pereceket próbáld egyforma méretűre formázni, hogy egyenletesen süljenek meg.

    6

    A friss chili paprikákat vágd apró darabokra, és keverd össze egy kis olívaolajjal. Ha még tüzesebbre szeretnéd, adj hozzá egy csipet cayenne borsot is.

    A chili paprikát óvatosan kezeld, használj kesztyűt, hogy elkerüld a bőr irritációját. A magok eltávolításával csökkentheted a csípősséget.

    7

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbóna segít a pereceknek a jellegzetes szín és állag elérésében. Ne főzd túl a pereceket, mert akkor túl puhák lesznek.

    8

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg az apróra vágott chili keverékkel. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyeld a pereceket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A perecek frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban néhány napig eltarthatók.