Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet kb. 30-35°C.
Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és nem ragad. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.
Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.
A tésztát meleg helyen keleszd, pl. a sütőben alacsony hőfokon vagy egy radiátor közelében. A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.
A munkafelületet lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le. A pereceket próbáld egyforma méretűre formázni, hogy egyenletesen süljenek meg.
A friss chili paprikákat vágd apró darabokra, és keverd össze egy kis olívaolajjal. Ha még tüzesebbre szeretnéd, adj hozzá egy csipet cayenne borsot is.
A chili paprikát óvatosan kezeld, használj kesztyűt, hogy elkerüld a bőr irritációját. A magok eltávolításával csökkentheted a csípősséget.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.
A szódabikarbóna segít a pereceknek a jellegzetes szín és állag elérésében. Ne főzd túl a pereceket, mert akkor túl puhák lesznek.
Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg az apróra vágott chili keverékkel. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Figyeld a pereceket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!
A perecek frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban néhány napig eltarthatók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.