Uirō mézzel, rizslisztből készült japán édesség tálalva

Uirō mézzel

Az uirō egy tradicionális japán édesség, amely rizslisztből készül, és gyakran különféle ízesítőkkel, például mézzel vagy szójaszószszal készítik. Ezt az édességet a japán kultúrában számos ünnepen tálalják, különösen az év végi alkalmakon. Az uirō készítése egy egyszerű, mégis finom folyamat, amely remekül tükrözi a japán gasztronómia minimalizmusát. A méz és a szójaszósz egy különleges ízvilágot kölcsönöz ennek az édességnek, amely a rizsliszt alapvetően semleges ízét remekül kiegészíti.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
50 g Méz
150 ml Víz
1 ek. Szójaszósz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban alaposan keverd össze, hogy a két összetevő egyenletesen eloszoljon.

    A rizslisztet ne hagyd csomósodni, mert később nehéz lesz sima állagot elérni.

    2

    A vizet egy kis lábasba öntsd, majd a mézet és a szójaszószt is add hozzá. Kezdd el közepes lángon melegíteni, hogy a méz feloldódjon a vízben.

    A méz és a szójaszósz keveréke enyhén édes-savanyú ízt ad, ami remekül kiegészíti a rizslisztet.

    3

    Miután a méz teljesen feloldódott, öntsd hozzá a rizsliszt-cukor keveréket, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg sűrűsödni kezd.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd, mert különben a rizsliszt lerakódhat az edény aljára.

    4

    Add hozzá a sót, majd folytasd a főzést, amíg a massza sima és sűrű nem lesz. Ezután vedd le a tűzről.

    A megfelelő állagú masszának a rizslisztből készült készítmény sima és kenhető állagú kell legyen.

    5

    A kész uirō-t formázd a kívánt méretű és formájú kis darabokra, majd hagyd kihűlni.

    Ha szeretnéd, egy kis víz segítségével nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon a massza.