A rizslisztet és a cukrot egy tálban alaposan keverd össze, hogy a két összetevő egyenletesen eloszoljon.
A rizslisztet ne hagyd csomósodni, mert később nehéz lesz sima állagot elérni.
A vizet egy kis lábasba öntsd, majd a mézet és a szójaszószt is add hozzá. Kezdd el közepes lángon melegíteni, hogy a méz feloldódjon a vízben.
A méz és a szójaszósz keveréke enyhén édes-savanyú ízt ad, ami remekül kiegészíti a rizslisztet.
Miután a méz teljesen feloldódott, öntsd hozzá a rizsliszt-cukor keveréket, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg sűrűsödni kezd.
Fontos, hogy folyamatosan keverd, mert különben a rizsliszt lerakódhat az edény aljára.
Add hozzá a sót, majd folytasd a főzést, amíg a massza sima és sűrű nem lesz. Ezután vedd le a tűzről.
A megfelelő állagú masszának a rizslisztből készült készítmény sima és kenhető állagú kell legyen.
A kész uirō-t formázd a kívánt méretű és formájú kis darabokra, majd hagyd kihűlni.
Ha szeretnéd, egy kis víz segítségével nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon a massza.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.