Egy tálban keverd össze a langyos vizet, élesztőt és cukrot. Hagyd állni 10 percig, amíg az élesztő felfut. Tipp: A víz legyen kézmeleg, ne forró, különben elpusztítja az élesztőt.
Az élesztő felfutását ellenőrizd! Ha nem habosodik, akkor valószínűleg nem jó az élesztő, és újat kell használnod.
Keverd össze a lisztet és a sót egy nagy tálban, majd add hozzá a joghurtot, az olajat, valamint az élesztős keveréket. Gyúrd sima, ruganyos tésztává. Tipp: Ha túl ragadós, adj hozzá kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy ne legyen száraz.
A tészta rugalmasságát úgy ellenőrizheted, hogy ujjaddal benyomod. Ha lassan nyeri vissza az eredeti formáját, akkor jó.
Takard le a tésztát, és meleg helyen keleszd 1 órán át, amíg a duplájára nő. Tipp: A kelesztéshez tekerd be a tálat egy tiszta konyharuhával, és tedd egy meleg radiátor közelébe.
A sütőt is előmelegítheted alacsony hőfokon (kb. 50°C), majd kikapcsolva beleteheted a tésztát kelni. Fontos, hogy ne legyen túl meleg!
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre, formálj gombócokat, majd takarva pihentesd 10 percig. Ez segít a könnyebb nyújtásban.
A gombócok formázásánál ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, így a naanok is egyenletesen sülnek majd meg.
Lisztezd be a munkafelületet, majd nyújtsd ki a gombócokat ovális vagy csepp alakúra, kb. 0,5 cm vastagságban.
Ha a tészta nagyon összehúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Forrósíts fel egy száraz serpenyőt nagy lángon. Süss minden naan mindkét oldalát kb. 1-2 percig, amíg buborékosodni kezd és aranybarna lesz. Tipp: Ne nyomd le a naanokat, hogy szépen fel tudjanak puffadni.
A serpenyő legyen elég forró, különben a naan kiszárad. Ha túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot.
Amint levetted a serpenyőről, azonnal kend meg olvasztott vajjal. Tipp: Így megőrzi a puhaságát, és még illatosabb lesz.
A vajat fűszerezheted fokhagymával, petrezselyemmel vagy más kedvelt fűszerekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.