Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Nyújtsd ki a leveles tésztát vékonyra, és vágd két egyforma téglalap alakú lapra.
A leveles tésztát hűtőből kivéve azonnal nyújtsd, mert különben nehezen kezelhetővé válik. A sütőpapírra helyezett tésztát szurkáld meg villával, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Süsd meg a tésztalapokat a sütőben 15-20 perc alatt, amíg aranybarnák nem lesznek. Hűtsd ki őket.
A tésztát figyelni kell, mert könnyen megéghet. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
A vaníliarúdból kapard ki a magokat, és tedd egy lábosba a tejjel együtt. Melegítsd, de ne forrald fel.
Ha nincs vaníliarúdad, használhatsz vaníliakivonatot vagy vaníliás cukrot is.
Egy tálban keverd össze a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt, majd lassan öntsd hozzá a forró tejet, miközben folyamatosan kevered.
A kukoricakeményítő segít, hogy a krém sűrűbb legyen. Fontos, hogy a tejet lassan öntsd hozzá, hogy a tojássárgája ne rántódjon meg.
Tedd vissza a keveréket a lábosba, és közepes lángon keverd addig, amíg sűrű krém nem lesz belőle. Hagyd kihűlni.
A krémet folyamatosan keverd, hogy ne égjen le. Ha kihűlt, takard le folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan keverd össze a kihűlt vaníliakrémmel.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie, hogy jól felverhető legyen. A krémet óvatosan keverd össze, hogy ne törjön össze a tejszínhab.
Egyik tésztalapot helyezd egy tálcára, simítsd rá a vaníliás-tejszínes krémet, majd helyezd rá a másik tésztalapot.
A krémet egyenletesen oszlasd el a tésztalapon.
Szórd meg porcukorral a tetejét, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeálljon.
A porcukrot tálalás előtt szórd meg, mert a hűtőben feloldódhat.
Tálalás előtt szeleteld fel, és ízlés szerint díszítheted gyümölccsel vagy csokoládéreszelékkel.
A szeleteléshez használj éles kést, hogy ne törjön össze a tészta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.