Vaníliás latte frissen tálalva

Vaníliás latte

A vaníliás latte egy klasszikus és közkedvelt ital, amely az édes vanília ízét ötvözi a kávé gazdag aromájával. Ez a recept tökéletes egy nyugodt reggelhez vagy egy kellemes délutáni szünethez. A krémes tejhab és a vanília egyszerű, de mégis különleges élményt nyújt, amely minden kortyban kényezteti az ízlelőbimbókat. Ha szeretnéd feldobni az italt, próbáld ki egy csipetnyi őrölt fahéjjal vagy szerecsendióval megszórva a tetejét.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
100 ml Frissen főzött kávé
200 ml Meleg tej
5 ml Vanília kivonat
10 g Cukor
50 ml Tejszínhab
1 db Vaníliarúd

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts egy adag frissen főzött kávét, és tedd félre melegen tartva.

    A kávé erőssége ízlés szerint változtatható, de egy erősebb kávé jobban érvényesül a tejben.

    2

    Melegítsd fel a tejet, és habosítsd, hogy selymes textúrát kapjon. Ezt kézi tejhabosítóval vagy gőzfúvókával érheted el.

    A tej ne forrjon fel, mert elveszíti a habosító képességét. Ideális hőmérséklet a tejhabosításhoz 60-70°C.

    3

    Adj hozzá vanília kivonatot és cukrot a meleg tejhez, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot vagy egy kevés vanília pasztát is. Kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    4

    Egy magas pohár aljára öntsd a kávét, majd lassan rétegezd rá a vaníliás tejet. A tejhabot kanállal oszlasd el a tetején.

    Ha szép rétegeket szeretnél, a tejet lassan, a kanál hátán keresztül öntsd a kávéra.

    5

    Díszítsd a vaníliás latte tetejét tejszínhabbal és egy hosszában félbevágott vaníliarúddal. Tálald azonnal, szívószállal vagy kanállal.

    A vaníliarúd helyett megszórhatod egy kevés kakaóporral vagy fahéjjal is.