Készíts egy adag frissen főzött kávét, és tedd félre melegen tartva.
A kávé erőssége ízlés szerint változtatható, de egy erősebb kávé jobban érvényesül a tejben.
Melegítsd fel a tejet, és habosítsd, hogy selymes textúrát kapjon. Ezt kézi tejhabosítóval vagy gőzfúvókával érheted el.
A tej ne forrjon fel, mert elveszíti a habosító képességét. Ideális hőmérséklet a tejhabosításhoz 60-70°C.
Adj hozzá vanília kivonatot és cukrot a meleg tejhez, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek összeérjenek.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot vagy egy kevés vanília pasztát is. Kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Egy magas pohár aljára öntsd a kávét, majd lassan rétegezd rá a vaníliás tejet. A tejhabot kanállal oszlasd el a tetején.
Ha szép rétegeket szeretnél, a tejet lassan, a kanál hátán keresztül öntsd a kávéra.
Díszítsd a vaníliás latte tetejét tejszínhabbal és egy hosszában félbevágott vaníliarúddal. Tálald azonnal, szívószállal vagy kanállal.
A vaníliarúd helyett megszórhatod egy kevés kakaóporral vagy fahéjjal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.