Készítsd elő az összes hozzávalót. A lime héját reszeld le, a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A tojásfehérje habbá veréséhez használt tál és habverő legyen teljesen zsírmentes, különben nem lesz elég kemény a hab.
A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a lime reszelt héjával.
Addig keverd a tojássárgáját a cukorral, amíg a keverék kivilágosodik és krémes állagú lesz.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
Fontos, hogy a tej ne legyen forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.
A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.
Ügyelj arra, hogy a vízfürdőben a tál alja ne érjen a vízbe, mert a csokoládé megéghet.
A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.
A tojásfehérjét óvatosan, de alaposan forgasd bele a masszába, hogy a hab ne törjön össze, és a felfújt könnyű maradjon.
A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.
A lisztet átszitálva csomómentesebb lesz a tészta.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.
A formát alaposan vajazd ki, és szórd meg liszttel vagy kakaóporral, hogy a felfújt könnyen kijöjjön sütés után.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a felfújt összeeshet.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A felfújt a legjobb frissen, melegen tálalva, mert idővel összeesik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.