A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljon.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsoljd bele a lisztes keverékbe, hogy egy homokos állagú tésztát kapj.
A vaj legyen nagyon hideg, mert így lesz a scone omlós. Használhatsz vajvágót vagy robotgépet is a morzsoláshoz.
Add hozzá a tojást, tejet, vaníliás cukrot és a vanília kivonatot, majd gyorsan dolgozd össze a tésztát.
Ne dolgozd túl a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon, különben kemény lesz a scone.
A tésztát helyezd egy lisztezett felületre és formázz belőle egy kb. 3 cm vastag korongot.
A tésztát óvatosan kezeld, ne nyomkodd túl, hogy megőrizze a levegősségét.
A korongot vágd 6-8 darabra, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A sütés előtt kend meg a scone-okat egy kevés tejjel vagy tojással, hogy szép fényesek legyenek.
Miután elkészültek, hagyd őket pár percig hűlni, majd tálald őket frissen.
A scone-okat a legjobb frissen, melegen tálalni, lekvárral, tejszínhabbal vagy clotted cream-mel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.