Vaníliás-tojáslikőrös felfújt tálalva

Vaníliás-tojáslikőrös felfújt

A vaníliás-tojáslikőrös felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a tojáslikőr édes, aromás ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A tojáslikőr és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
3 ek. Tojáslikőr
100 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A pontos előkészítés meggyorsítja a folyamatot, és elkerülheted a hibákat.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojáslikőrrel.

    Keverd habosra a tojássárgáját a cukorral, hogy a felfújt könnyű legyen.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    A tej ne legyen forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    A vízfürdőnél ügyelj, hogy a tál ne érjen a vízbe, csak a gőz melegítse a csokoládét.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A kemény habba óvatosan forgasd bele a csokoládés masszát, hogy a hab ne törjön össze.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós. Ne keverd túl, csak amíg a liszt el nem tűnik.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    Alaposan vajazd ki a formát, hogy a felfújt könnyen kijöjjön.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A sütő legyen alaposan előmelegítve. Sütés közben ne nyisd ki az ajtót, mert a felfújt összeeshet.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    Azonnal tálald, mert a felfújt hamar összeesik.