Vegán croissant tálalva

Vegán croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A vegán croissant egy növényi alapú változat, amely a klasszikus croissant élményét kínálja anélkül, hogy állati eredetű összetevőket tartalmazna. A kókuszkrém és a vegán étcsokoládé kombinációja lágy és gazdag ízvilágot teremt, miközben a teljes kiőrlésű tészta egészségesebb alternatívát kínál. Kiváló választás azok számára, akik vegán étrendet követnek, vagy egyszerűen egy könnyed, növényi alapú édességet keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Teljes kiőrlésű leveles tészta (vegán)
100 g Kókuszkrém
80 g Étcsokoládé (vegán)
50 g Mandulaliszt
50 g Kókuszcukor
50 ml Mandulatej
30 g Kókuszolaj
30 g Darált dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a croissant-ok egyenletesen süljenek.

    2

    A vegán leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, különben a croissant-ok nem lesznek elég rétegesek.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókuszkrémet, a mandulalisztet és a kókuszcukrot, hogy egy lágy, édes tölteléket kapj.

    A kókuszkrémet hűtőben tárold, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

    4

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés tölteléket, majd szórd meg apróra vágott vegán étcsokoládéval, és tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat.

    5

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissant-ok szétnyíljanak sütés közben.

    6

    A mandulatejet és a kókuszolajat keverd össze, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A lekenés segít, hogy a croissant-ok szép színt kapjanak sütés közben. Használhatsz helyette más növényi tejet is.

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat, figyelj oda, hogy ne égjenek meg.

    8

    Olvaszd fel a maradék étcsokoládét, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben is felolvaszthatod.

    9

    Szórd meg a tetejüket darált dióval, és már tálalhatod is.

    Használhatsz más magokat is, például mandulát vagy mogyorót.