Vegán csokis zabtorta szeletelve tálalva

Vegán csokis zabtorta

A Vegán csokis zabtorta az egészségtudatos és növényi alapú étrendet követők számára készült. A zab és a kakaó tökéletes alapot ad ennek a gazdag és ízletes tortának. Ez a recept nemcsak egészséges, hanem könnyen elkészíthető is, így kezdők számára is ideális. Tálalhatod friss gyümölccsel vagy növényi alapú tejszínhabbal, hogy még különlegesebb legyen. A csokoládé szerelmesei biztosan imádni fogják ezt a bűntudatmentes desszertet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Zabliszt
50 g Kakaópor
200 ml Növényi tej
100 g Kókuszolaj
100 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Étcsokoládé
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a torta formából való kivételét, és megakadályozza a leragadást.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a zablisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a sót.

    Fontos, hogy a száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, és a torta szép magas legyen.

    3

    Olvaszd fel a kókuszolajat, és keverd össze a növényi tejjel és a vaníliakivonattal.

    A kókuszolajat óvatosan olvaszd fel, ne forrald. A növényi tej lehet mandulatej, szójatej vagy bármilyen más kedvenc növényi tej.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és alaposan dolgozd össze, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény tésztát eredményezhet.

    5

    Add hozzá az apróra vágott étcsokoládét, és keverd el egyenletesen a tésztában.

    Használj jó minőségű, vegán étcsokoládét a legjobb ízélményért. A csokoládé mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét. Süsd 30-35 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd a tortát a formában 10 percig, majd vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni. Tálald friss gyümölccsel vagy porcukorral megszórva.

    A tortát teljesen ki kell hűteni, mielőtt szeleteled, különben könnyen összetörhet. A friss gyümölcs remekül kiegészíti a csokoládés ízt.